C Programlama öğrenmek için çok mu geç kaldım?

elfie

Üye
Katılım
29 Haz 2011
Mesajlar
3
Puanları
1







Ben elektrik-elektronik mühendisliği okuyorum ve 23 yaşındayım, sizce C programlama öğrenmek için çok mu geç kaldım? Ne de olsa, insanlar artık 11 yaşında, 16 yaşında programlamaya başlıyorlar... Genç yaşta programlamaya başlayanlar veya yıllardır programcılıkla ilgilenenler varken, dahası bilgisayar müh. ve bilgisayar bölümü mezunları dururken, benim için C öğrenip bir de bu işten para kazanmak için hiç şansım yok mu? Ben acemi düzeyde Java biliyorum. Biliyorum, üniversitelerin çoğunda, C Programlama zorunlu, ancak bizim okulda Java Dersi zorunluydu ... C Programlama, son derece önemli ve yaygın olarak kullanıldığını biliyoruz. Elektrik-elektronik müh. 3.sınıftayım, sizce C Programlamayı mezun olduktan sonra mı öğrenmeliyim? Bir kursa giderek ya da kendi kendime öğrenerek...Veya bu dersi mezun olmadan önce, okuldan mı almalıyım? Açıkçası son senemde başarısız olma gibi bir risk de almak istemiyorum, sonuçta C Programlama dersini bizim okulda Bilgisayar Müh. zorunlu olarak alıyorlar ve programlamaya benden daha yatkın ve de alışkın oldukları bir gerçek. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
bence geç deilsin bir kitap alıp kendin öğrenebilirsin.java biliyorsan saten programların temel mantığı aynıdır zorluık çekmezsin
 
Merhaba
Öğrenmenin yaşı yoktur.İnsan istediği bir bilgiyi çalışmakla öğrenir.Gençler çok çabuk,orta yaştakiler(30-40)daha yavaş benim gibi ileri yaşta olanlara da zaman yok öğrendiği zaman öğrenir.Oldukça ileri yaşta olmama rağmen asm'yi öğrenmek 1-1.5 yılımı aldı.23 yaş nedir ki sakın yaşlandım demeyin daha kanunen alkol bile satın alamayacak yaştasınız.HEMEN ÖĞRENMEYE HEMEN BAŞLAYIN
 
Bence hic C falan ogrenmeye kalkma. Madem ki birazcikta olsa Java biliyorsun al bir Java kitabi bu dili ogren. Bence Java nin is olanaklari C ile karsilastirilamaz bile, ozelliklede TR icin. C ogreniyorum diye dunyanin zamanini kaybetmis su aralar Java ogrenmeye baslayan birinin tavsiyesi olarak dusun bunu derim.

En basitinden bir kariyer sitesine girip java kelimesini aratirsan, bankalardan, telekominaskayon sirketlerine, web tasarimdan, mobil uygulama gelistilicigine kadar ne kadar genis bir yelpazede is imkani oldugunu farkedersin.
 
evet hazine müsteşarlığındaki arkadaşımda 30'una yakın yaşlarda Java öğrendi.
ya aslında öğrenmenin yaşı yok sadece öğrenmeye vaktin ve hevesin olmasıyla ilgili birşey. Herhangi bir insan bazı şeyleri 11 yaşında öğrenmiş olabilir ama belki belirli bir klişe içersinde bugüne kadar gelmiştir bir başkası kafasını kaldırıp olayı çözerek daha kısa bir zamanda bu açığı kapatabilir.
 
aynı mesaj ikinci kez gitti yanlışlıkla silemedim.
kusura bakmayın
 
Denildiği gibi öğrenmenin yaşı yoktur.Yeter ki geç olsun güç olmasın..
 
Evet bencede benim tanıdığım 2-3 abim otuzlu yaşlarda hatta kırka merdiven dayayanlar programlama yapıyorlar. Önemli olan isteğiniz ve bu işten zevk almanız.
 
Herhangi bir programlama diline yatkınsan diğerlerini de kolayca öğrenecebileceğini düşünüyorum sadece sabır etmek gerekiyor
 
Arkadaşım mademki elektrik-elektronik müh. okuyorsun o zaman mesleğinde kullanacağın bir dil öğren derim.sadece öğrenmek amaçlıysan bir sürü dil var.Mikroişlemcilerde,bilgisayar programlarında ortak olarak kullanabileceğin hertürlü donanıma hitap edebileceğin en iyi dil c++ bence.şu aralar türkçe görsel eğitim videoları bulunmakta nette ben halen çalışıyorum.zor ama her alanda etkili bir dil geç kalmak neye kime göre geç kalmak? Temel programlama mantığı olan kişi çok rahat öğrenebilir ama uygulama şart..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,691
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst