Veri Tabanı, (Web) Programlama veya Mikro İşlemci Programlama Öğreneceklere Tavsiye

Katılım
27 Ocak 2008
Mesajlar
174
Puanları
6
Merhaba Arkadaşlar,
öncelikle bu konuyu açmamdaki sebep genel olarak bu konular üzerinde nerden başlamalıyım nasıl öğrenmeliyim gibi sorulardan ötürü bu konuda öğrenmek isteyen kendini geliştirmek isteyen arkadaşlara tavsiyelerim

VERİ TABANI PROGRAMLAMA öğrenmek isteyip fakat nerden başlayacağını bilemeyen arkadaşlar size tavsiyem Microsoft officle beraber gelen Access veri tabanı programını öğrenmenizdir bu porgram 10000 üzerinde veri kaydı yapabilmektedir nerden baksanız bir kasaba, köy nüfusu kadar :) ve bu program küçük ve orta ölçekli işletmelerin işlerini gayet iyi karşılayabilir bu programın içinde SQL dili ve Visual Basic modülüde dahil olduğundan bu dilleride beraberinde kullandığınızda gayet başarılı, pahalı programlara ihtiyaç duyamanıza gerek kalmaz bu programı öğrenmek için kaynak döküman olarak örneğin; zeydin pala ihsan karagüllenin Access programlama kitabları veya arkadaş yayınlarının kitabları dahasıda sayılır bunlardan öğrenebilrsiniz. gayetde işinizi görür geliştirmek sizin elinizde.

Web Programlamada öğrenmek isteyen arkadaşlar bu konuda Sanalogretim.com, gorselegitim.com gibi sitelerde görsel eğitim cdleri mevcut. dil olarakda genel olarak kabul görmüş olmassa olmazlardan HTML dilini öğrenmek lazım çok zor bir dil değil neticede çünkü bu dili zaman zaman program içinde arayüzde müdahale edilmeyen yerlerde kodlarla müdahale edileceğinden sizi çıkmazdan kurtarır. kodlama yapmadan sadece arayüzler tasarlayıp bunlara link vererek basit web siteleri yaparak bunların içindeki kodları incelemeniz size daha iyi fikirler sunar örneğin firewoksda kolay, kod ihtiyacı duymadan web arayüzleri tasarlayarak işlerinizi görebilirsiniz.
örneğin sanalogretim.com sitesinde ASP.NET ile C# programlama eğitim cdsi en ince ayrıntısına kadar güzel bir şekilde anlatıyor sonuç olarak böyle bir eğitimin kursuna gitmiş olsanız enaz 1000 tlnin üzerinde para ödemek zorunda kalabilrsiniz. daha iyi için araştırmak sizin elinizde.

Programlama konusunda bu konuda forumlarda çok sık rastlanan sorulardan bir tanesi nerden başlamalıyım hangi dili öğrenmeliyim gibi ağırlıklı sorulardır buna benimde bir katkım olması amacıyla Size tavsiyem Turbo Pascal öğrenmenizdir Dos tabanlıdır fakat yeni öğrenmek isteyen arkadaşlara tavsiyemdir bu programla öğrenmeyi kolaştırır bu program piyasada kaldımı gibi sorular olabilir fakat bunda kullanılan komutlar diğer programlardada kullanılıyor bu programın devamı niteliği olan Delphi dir. yada ben dos tabanlı öğrenmek istemiyorum diyorsanız Visual Basic dilini öğrenebilir bu program C dilleri gibi yazımlarda {} bu tarz parantezleri açmanızı istemez düz yazı gibi kodları yazarsınız kafa karışıklığıda fazla olmadan öğrenmenizi kolaylaştırır bu programı en iyi öğreten bana göre Altaş yayınlarının Visual Basic Kitabıdır zamanında ben bundan öğrenmiştim netice Bilgisayar bölümü mezunu değilim merak etmiş zamanında bu kitabı tavsiye üzerine aldım gayetde başarılı iyi anlatan her kodun ne işe yaradığını tek tek anlatan yeni öğrenenlere temel kaynak olacağını düşünüyorum.
C dillerini öğrenmek isteyenler bana göre visual basic yada Pascal Dilini önce öğrenip daha sonra diğer C olsun Java olsun bunlara geçmelerinde rahat ederler.

Mikroİşlemci Programınıda konunun bütünlüğü bozulmasın diye devamı olarak yazmak istedim sonuçta buda programlama arasında oluyor. Bu programı öğrenmek isteyen arkdaşlar öncelikle hevesinizi kırmamak için temel elektronik malzemeleri bilmeniz gerekiyor (bunuda aliozdemir.net sitesinde elektronik kitabları var gayetde güzel anlatıyor) çünkü Mikroişlemcilerin çıkış akımları küçük olduğundan yükseltilmesi veya sürülmesi gerekiyor bunlarıda elektronik malzemelerin ne işe yaradığını öğrenmekten geçiyor yoksa bir robot yazılımı yazarsınız fakat malzeme bilginiz yoktur zorlanırsınız.
Bu dillerden Piyasada Kitabları genel olarak Altaş yayınlarında basılan CCS C, Pic Basic Pro, Jal, Atmel gibi dillerin kitabları mevcut eğer bu dillerden birini öğrenerek bişeyler yapmak isterseniz size tavsiyem Pic Basic veya Jaldır CCS C gibi yeni öğrenmek isteyenlerin kafasını karıştırıcı değildir rahat öğrenirsiniz birde Assembler dilini önce öğrenmek gerekir diyenler olabilir fakat yeni öğrenecekler bu dili bana göre ikinci planda tutmalarında fayda var çünkü hevesinizi kaçırabilir Makina diline en yakın dil olmasından yeni öğrenceklere bunu tavsiye etmiyorum.

NOT :Umarım Gözlemlerim sonucu YENİ ÖĞRENMEK İSTEYENLER bir nebze olsun faydam olmuştur. konularla alakalı tartışmaya eleştirilere açığımdır. yazımda anlatım bozukluğum olduysa insalık hali yazar değilim sonuçta :) yazılarım reklam niteliği taşımamakta olup araştırmalarım sonucunda sizlerle bu yazımı paylaştım.
Faydalı Olması Dileğimle.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bilmeyenler için tekrar etmek isteyenler için konuyu hortlatayım..
yıllar önce yazmıştım.. iyi okumalar..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,491
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst