Bitirme Projesi için Öneride Bulunur musunuz?

:D hangi okuldasınız
 
kabloyu nerden çıkardınız bende merak ettim.

projeyi anladığınızı sanıyordum. infrared led ile ses iletişimi. yani ışık ile iletim kablo ile değil. yani şu tv kumandalarının üzerinkedi,ön tarafındaki görünmeyen ışık yayan ledler ile.
 
bende zaten öyle düşünmüştüm ac sinyal faln diyince karıştı.
 
benim bitirme ödevim sualtı telefonuydu mesela. utrasonik ses dalgaları ile. sizin hangi okul arkadaşım?
 
inşallah başarılı olursunuz. siz hocanıza danışın devreyi kabul ederse ne ala etmezse kabul edeceği bir devre yaparız.
 
Sayın main_loop devre benim hoşuma gitti biraz araştırdım http://www.elektronikmagazin.com/page.php?id=7&comments=1 burada çokaz bir türkçe açıklamada var, aslında ben ca3237e entegresi bulunabilir bir entegremidir diye bakarken bu çıktı, piyasada pek yok herhalde, ama tv tamircileriinin hurdalarından çıkabilir gibi yorumlar var neyse belki bir ara denerim bu devreyi yada pic adc vs. kullanıp picle yapmak daha güzel olur düşünmek lazım biraz. Neyse benim asıl merak ettiğim sizin su altı ses iletimi projeniz, üniversitede bir öğretmen uğraşıyordu ordan aklımda bir merak kalmış olsa gerek, soracağım şu siz araştırmışsınızdır su altında iletişim için en verimli frekans hangisi siz hangi frekansi kullanmıştınız hatırlıyormusunuz acaba?
 
70khz kullandım.

en verimli diye bir şey yok. 10khz den 1mhz kadar yapanlar var. yabancı kaynaklarda. kullandığn modulasyon tekniği, adc,dac çevrim süreleri gibi faktörler var.
 
Benim aklıma yunuslar vb. su altında uzun mesafeden iletişim kuran canlılarla ilgili araştırmalara ve sonar sistemlerinde kullanılan frekanslara bakmk gelmişti eskiden biraz bakmıştım sonra bir fm verici devresi yaptım çok uğraaştırdı daha sonra iletişimden soğudum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst