Bina proje tadilatı

o zaman 2 ihtimal var

ya mütahhite tadilat için olur verirsiniz müteahhit size iskan ruhsatı verir karşılığında sığınağı daireye çevirerek satar.

ya sığınağın kalmasını isteyerek noterde sözleşmeye imza atmazsınız bu durumda iskan için Belediyeye apartman olarak siz müracaat etmeniz gerekir ve olası masraflar (tadilat proje çizimleri, onaylanan tadilat projesine göre imalat yapım, iskan alımı vs vs) apartman sakinleri olarak sizden çıkacaktır.

tadilat ruhsatı ile beraber bir takım montaj demontaj masrafları olma olasılığı da vardır.

eğer sığınak daireye çevrilirse sizin ve diğer kat maliklerinin arsa payları düşecektir.
 
Kendimizin iskan alması çok zor adem bey birlik yok birtanesi çok baskı yapıyormüteahhide sığınak elden giderse daireyi satar başka yerden alırım artık
 
Merhaba yawuz58

Öncelikle denize düşen yılana sarılır mantığı .
Başta düşünmek gereklidir , şimdi kolu kanadı kırıksınız .
Ben çok hırcın oldum , pasif davrandım akıl ile davranacaksınız !!! bu günü düşünürken ilerisi de düşüneceksiniz .
Tabi ki burası Türkiye akşam sabah durum değişebilir sizin konunuz gibi .
Orasıda kısmet diyeceksiniz .
Zararı neresinden dönersen kardır .

Topluluk çözümleri zordur . Her kafadan ses çıkar .
Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmakta var
( sözlemeyi garanti almak Tapuya şerh satılmaz koydurmak vs gibi diğer )

Psikolojik başkı mütahiti 2 tanıma .
Kabul ederseniz konu için önceden sözleşmeye ek maddeleri bilğili şahıslar yardımı ile belirleyin . Sözleşmeyi daha önceden görün danışın berirlediğniz ek maddeler ilave ettirin . Aceleye gelmesin . Acele yapılan sözleşmeden hatalar çok olur .
Kabul edeceksiniz en son siz imzalayın , her hangi bir geriye dönüş olursa çıkar yolunuz olsun . ( aynı gün olmasın ) değerlendirilip düşünme payı zamanı !!!
Danışınız !!! Bilğileri tam verin kahve konuşması gibi değil ,çözüm önemlidir .
http://www.hukuki.net

Kolay Gelsin . Sağlıcakla Kalın .

Gerekli bilği gerekli cevapları doğurur !!!
Kusura bakmayın ata sözleri ve nasiyatlarla dolu bir yazı oldu .
 
arkaplan ustam merhaba bankadan 20 bin tl kredi çekmiştim daireye ipotek koymuşlardı ev de sıkıntı olmaz sanırsam hukuki netten baya araştırdım işin çıkmazı binanın arka cephesindeki balkonlar. üst komşum balkonunu iptal ederse herkes imza verecekmiş zaten çoğu iptal etmiş bu yüzden noterden imza vermemiz gerekiyormuş proje tadilatı yapılacakmış ki iskan alına bilsin işte anlamadığım konu burada başlıyor proje tadilatında sığınağı daire gösterirse satabilirmi ,işin kötüsü müteahhidin binada satılmamış bir dairesi var kiraya verdi belediyenin bana dediği binada tapusu olan birisine ortak alan olan sığınaktaki hakkımı şu kişiye devrediyorum diye her tapu sahibi imza verecekmiş, işi karıştıran üst komşum ikide bir müteahhidi arıyor diyormuşki belediyeden kağıt geldi iskan almazsanız tüm binanın elektiriği suyu kesilecekmiş adamla konuştum sığınak tan banane diyor ben iskanımı almaya bakarım sığınak varmış yokmuş beni ilgilendirmez bende dedim benide ilgilendirmez daireyi satar başka yerden alırım dedim yasalarda sığınak satılamaz kiraya verilemez daireye çevrilemez diyor belediye diyor çevrilir aslında belediyeye her istediğini yaptıracak tanıdığım var ama yardımcı olurmu bilmiyorum istese o müteahhide istanbulda bina bile yaptırmaz bir söyleyeyim olmazsa
 
Merhaba yawuz58

Hukuksal olarak araştırın !!! müteahhit iskanımızı almadı nasıl bir yaptırım yaptırabilir .
Kozlar müteahhitte .
Sizinde kozunuz kat irtifakı tapusu hisseniz var . Tapuda belediyenin aynısı projesi var . ( hisseniz belli )
O yüzden hisse devri istiyor .

Zor işiniz var , hem müteahhitle ve komşularınızla .
Yazacak çok şey var ama bu işin içinden birlik beraberlik çözer ve para çözer .
Oda zor diyorsunuz !!!

Birde nasıl olacakmış hisse devri tapudan .
Bence her şey ayarlanmış konuşulmuş gibi belediye ve tapudan .
Büyük konuşmak istemiyorum ama !!!
Belediyeye verilecek tadilat projesi hazır olmalı ve hemen onaya sunulacak ve tapuya sunulacak imza verdiğinizde yeni hisseli tapular çıkacak ( hisseniz düşecek ) Sığınak müteahhittin olacak .
Tamam diyelim hadi , tüm binayı iskan almadan satarsa o zaman ne yapacaksınız ?
Soruna devam ve sığınakta elden gitti . Garantisi ?

'' Dinsizin hakkından imansız gelir '' .
Not : Tapu ipotek var diyorsunuz , tapu işlemi nasıl yapacak .
Burası Türkiye bir yol bulunur . Sonuç para değil mi ?

Kolay Gelsin Sağlıcakla Kalın .
 
Son düzenleme:
Merhaba

Tüm daire sakinlerine çözüm önemli .

Bir hata yapmışsınız hatayı hata ile telafisi güç duruma sokmayın .
Daire sakınlari arasında birliktelik ve bir bedel çıkmayacaksa önünüze bakacaksınız .
( dava açmak süresi var mı ? bilmiyorum zaman aşımı , diğer kendiniz iskan alması , artısı -eksisini düşünülmeli .

Benim tercihim size ve komşularına uyar uymaz mı ? bilmem , zevkler renkler tartışılmaz.

Konudan konuya atlıyacağım , telefondan arıyorlar size için indirim yapacağız , kimse kimse indirm yapmaz ( yazacak cümleler çok kısa keseyim ) Artık kafayı bu şirketlere taktım , ya konuşmalar kayıta alınmadan konuşursunuz yada indirm zevk vermiyor fazla para aşırı zevk duruyorum diyorum . Size indirim yapınca zevk duruyormusunuz diyorum .
Biraz sizi konu stresten uzaklaştırmak istedim .

Konuya gelelim . Sn. Yawuz58 satırım giderim demekle olmaz , satığınız sahışta sizin gibi olacak , bir de küfür yiyeceksiniz ah işiteceksiniz ve komşularınızda olumsuzluklar yaşacak .
Sizde başkasına kötülük yapmış olacaksınız .
Satacağınız şahıs iskansız olduğunu ve konu olaylarını bilmesi gerekir diyorum .

Karar sizin . kendimi sizin yerinize koydum . Zararın neresinden dönersen kardır ve tüm komşularınızında dualarını alırsınız diyorum .

Tadilat projesini ve hisse devre ile birleştirip çok iyi hazırlanan ek özel maddelerle noter onayı verilip , iskanıza kavuşmanızdır .
İskan garantisi için yaptırım güçü olmalı aksi taktırde 2 . sorumla karşılaşırsınız 2 . soğuk suyu içersiniz . ( Önemlidir . ) Tadilat projesinde büyük ihtimalle yapılması istenen 4 daire olacak buna noterden iskan alınmadan satışı yapılamaz devredilemez vs gibi belli bir zaman koyun o zamanda iskan alınmassa bu dairelere diğer daire sahipleri el koyar ,iskan alınmak üzere satışı yapılır vs gib ( avukatlık ile yazılılar ) ve bu işlemi tapu kayıtlarına işlenmesi karşılığında verilimiştir diğer ek maddeler yazılması ve tapuya da resmi yoldan bu noter belgesi verin tapudan karşılğında satışı olamaz yazısı alın .

( huylu huyundan vazgeçmez )

Şimdi satarsanız ( iskanı alınmış ) hiç bir kimsenin ahını almassınız !!!, dualarını alırsınız .
Kolay Gelsin . Sağlıcakla Kalın .

Not : Karar sizin , danışın karar sizlerin . güvenceyi elden bırakmayın .
Müteahhitin son kalan dairesine satın alacak kişi çıkırsa , alacak kişiye iyilik yapın satın aldırmayın engeleme , satamasın anlasın para kaybını veya '' Dinsizin hakkından imansız gelir '' . birisi olsun, ama bu da sizin başınıza iş açabilir .

Her şeyin başı sağlık kafanızı takmayın .
Bir hastanenin bahçesine gidin , orada insanlarla konuşun ne dertleri var keşke diyeceksiniz bu konuyu mu ne dert ediyorum diyeceksiniz .
ALLAH'a dualarınızı eksik etmeyiniz . ALLAH bir yol gösterecektir diyorum .

Eşeği sağlam kazığa bağla sonra ALLAHA'a emanet etin .
Bilğili işin ehli sahışlardan bilğiler edininiz !!! Ona göre hareket ediniz .



Sağlıcakla Kalın .
 
Son düzenleme:
arkaplan usta müteahhidin iskan alması için hisselerimizi devirmi etmemz lazım öyle yazmışsınızda .komşuya sordum sözleşmede hakkım olan hissemde proje tadilatına onay veriyorum diye birşey yazıyormuş tam aklında tutamamış binada 9 daire var ayrıca ben müteahhidten şözleşmenin kopyasını isteyip okuyayım birde belediyede sözü geçen tanıdığım kişinin arkadaşına cumartesi bir iki iş yaptım konuyu ona söyledim tapuyu getir dedi hallederiz
 
Merhaba

Sizin tapunuz kat irtifak değilmi ?
Sizler noterden onayladınız diyelim istediği tadilat projesinin belediyeye verir onaylatır , sonra 9 + 4 = 13 daire yapar
Tapuya da belediye verdiği onaylı tadilat projesini verir , zaten sizinde onayınız var 13 daire için yeni kat irtifak tapusu çıkabilir ( tam bilmiyorum sormanız gerekli olabilir diyorum mantıken ama kanun ile olmaz tartışılır )
diğer iskan alır ( kat mülkiyeti )
veya
almaz ( eğer şerh koymassanız bunları da satar gene iskansız kalabilirsiniz )

*****************************************

'' sözleşmede hakkım olan hissemde proje tadilatına onay veriyorum ''


Yuvarlak cümle her anlama gelebilir . İçeriği nedir .

Diyelim noter gittiniz . Yazan '' sözleşmede hakkım olan hissemde proje tadilatına onay veriyorum ''
cümlesi var her şey normal diyelim , tadilat projesini göstermez ama gösterdi diyelim ( sığınağı daireye çevirmiyor diyelim . ( 9 daire normal şimdiki hali gibi tadilat projesi )
Not : ne olursa olsun onaya tadilat projesini ekidir onaylatın . ( Belediye ye bu onaylı tadilat projesinden başka onaysız tadilat projesi ( geçerli olmasın dikkat !!! )
Size normal gösterir belediyeye isteği projeyi verir !!! ( Önemlidir )
Onay verecekmisiniz ?

DİKKAT : Verilen onay belğesi (, eki tastiklenen ( onaylı ) bu tadilat projesi için belediye gecerlidir onaysız tadilat projesinin geçerliliği yoktur vs gibi ek maddeler koymanız gereklidir . !!!

DİKKAT:.
Sığınağı daire yapıyor diyelim . Kabul ederseniz !!!
Bu zamanda tapudan ve noterden iskan alınmadan satılamaz , kiralanamaz , devredilemez vs gibi her kural ve bir zaman belli belirleyin bu zaman içinde iskan almazsa , bina malikleri tarafından iskan alınmamasından dolayı , sığınakta ki tüm dairelerinin satışı için vekaletidir satabilir
Şu zamandan sonra koşulsuz satışın onayıdır vs gib ( tapu , noter , belediye i avukat işlerinden anlayan kişilere danışın . / Benim yazdıklarımı ve kendinizin sorularını anlatın . Karşı önlemler nasıl alabilir vs gibi
Tapuya müteahhit tarafından satışı yapılamaz devredilemez vs gibi ( Tapuya şerh koymak gibi )

Bu devirde kimseye inanma akıllı hareket et . Belediyeden ve tapudan takiplerini yapınız !!!

Kolay Gelsin . Sağlıcakla Kalınız .

NOT : Tüm içeriklerin fotokopisini alın .
Şimdiki projeyide belediye ye tapunuzla baş vurup alabilirsiniz ( ozalit çektirmek )
Bir miktar ücret isterler
Güvenceyi elden bırakmayınız !!! ve anlamadığınız noterde arapca kelimelerden uzak durun korkun .
Türrkçe kelimeler yazmasını isteyin . ( Türkçe kelimelerde de her anlama gelebilir o yüzden da tam açıklamalı olsun )
 
Son düzenleme:
hocam sözleşmeyi müteahhid den zor aldım başkası imzalamış

8MBJ3W.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
129,351
Mesajlar
925,619
Kullanıcılar
451,823
Son üye
bilal_kadıoglu

Yeni konular

Geri
Üst