Bedava Elektrik

Bir konu hakkında bilgisi olmayanın o konu hakkında fikri de olmaz. Örneğin Futbol kurallarını bilmeyen biri maç izleyen kişiler içinde bir grubun ofsayt değil mi arkadaş? dediğinde vereceği bir cevabı olmaz.
Eğitim olacak, tecrübe olacak, araştırma için vakit ve paran olacak.
Eğitimi,bilgisi,tecrübesi olan insanlar neyin olup neyin olamayacağını kestirebilen insanlardır. Bu kişilerin olmaz dediği şeylerin olabilirliğini en azından bir 100yıl aklından çıkarman lazım. Ömrünün yetmeyeceği bir beklenti ve arayış ise boşunadır.
Burada önemli olan işimize yarayacak olabilirliği mümkün görülen işlere emek harcayarak insanlığa hizmet etmektir. Tıpkı Nobel ödülünü alan Mardinli Aziz SANCAR Bey gibi...
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Şöyle örnek veriyim.forda borç veren banka müdürü sana istediğin parayı veriyorum ama ulaşımda yine atlar kullanılacak dedikten tam 10 yıl içinde ford ikinci fabrikasını açtı.okuma yazma bilmeyen ve eline hiç cep telefonu almamış ananem bilgisayarlar bu telefona girecek dediğinde gazete kuponuyla nokia 5110 nu yeni almıştık.akşemsettin küçük bulaşıcı hastalıkların göremediğimiz kadar küçük canlılarla başkasına geçtiğini söyledikten ortalama 400 sene sonra mikroskop bulundu.
bedava elektrikten kasıt bireysel enerji üretebildiği elektriğin üzerine devletin haksızca üstüne oturup doğayı mafettiği elekrik değildir
 
Destekli bilgiyle verilerle tahmin etmek var birde kahin gibi desteksiz sallamak. Şimdi bende desteksiz sallıyorum ve ışınlanma icat edilecek diyorum sence ne zaman olur bu olay?

Biz görebilir miyiz? sence :)
 
maddenin taşınmasını japonlar yaptı zaten :D bedava elektrikte var aslında.rüzgar enerjisi güneş enerjisi gibi
 
Tesla kablosuz enerji iletiminide kaçıncı yüzyılda bulmuştu değilmi şimdi 3-5m'de 100w gibi komik güçler kablosuz beslenebiliyor.

Hangi masal kitabını okuyorsunuz çok güzelmiş bende alayım bir tane :D
 
Ben devridaim makinelerinin termodinamiğe aykırı olduğu zırvalıklarına inanmıyorum . Dünyada sonsuz güç kaynakları var , dünyanın manyetik alanı yer çekimi gibi. Bunları kullanarak bir düzenek hazırlanıp devri daim makineleri yapılır ve yapılacaktır. Her şeyi geçtim her maddenin temel yapı taşının atomlar olduğunu ve atomların içerisinde sonsuz hareket eden elektronlar olduğunu artık biliyoruz. Gelecekte belki de her cihaz kendi içerisinde bulunan elektronlar sayesinde kendi enerjisini üretebilecek ve her tarafımızı saran kablolardan kurtulacağız. İmkansız kavramına inanıyorsanız bir de Nikola Tesla'ya kulak verin diyorum: "İnsan imkansızı başarabilir sözü yetersizdir çünkü insan imkansızın da ötesine ulaşabilir."
 
Yerçekimi ve manyetik alan diyorsun.Sadece şunu düşün .Verilen güç ve alınan güç.Eğer sen o makinadan dünyanın manyetik alanı kuvvetinde bir güç üretebiliyorsan o zaman bedava güç üretmiş olursun :)
Bakma öyle bedava olduğuna güneşten ücret alınsaydı kimse solar panel yapmazdı :)
 
@Biryorum senden iyi olmasın YaşlıUzman üstadımız vardı ; ilim dersen ilim , fikir dersen fikir , bilgi dersen bilgi , derya deniz adamdı ; kıymetini bilemedik ; o olsaydı şimdi bize bütün devlet temayülünü sayardı :)
Yasli uzman hangi forumdaki tartismadan dolayi ayrildi. Linki var mi? Herkes tarafindan boyle sevilen sayilan birini kusturen olay nedir?
 
Bilgiye , tecrübeye , yaşa hürmetin olmadığı , ukalalığın diz boyu olduğu tartışmalar yüzünden gitmeyi tercih etti , ben şahsım adına çok özlüyorum kendisini....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst