Basit Ama öğretici Bir Soru

04serhat35

Üye
Katılım
17 May 2010
Mesajlar
32
Puanları
1
Merhabalar.. ben bu konuda baya acemiyim ama şu soru çok takılıyr kafama: Acaba tüm programlarla tüm pic leri programlayabilir miyiz, yoksa her entegrenin kendine göre programları mı var?
 
bir hangi programi pic lere uygulayacaksin yani acemi oldugun cok belli . sana boyle yrdci olayim bir programin hangi dille yazman onemli istedigin dille butun pic lere uyguluyabilirsin sorun bu sekilde olsaydi evet fakat her program belli bir projeyi hedefler sende buna gore pic secimi yaparsin. piclerin birbirinden farkli ozellikleri oldugu gibi benzer ozelikleri de vardir. ornegin led show bir projeyi basic dilli ile ister 16f84 ister 16f628 uygulayabilirsin. fakat diyelimki adc sistemli bir projeyi uygulamak istediginde adc registeri olan bir pic secimi yapmalisin. umarim yardimci olmusumdur.
 
programlama cihazlarını mı soruyorsun yoksa programlama dillerini mi?
 
@israfil Teşekkürler. Aslında programlama dillerini sormuştum. programlama cihazından kastınız nedir acaba?
 
her programlama yazılımının programlama yapabildiği entegreler bellidir yazılımı buna göre seçeriz
 
Evet çok uç örnekler hariç tüm programlama dilleri tüm piclerde kullanılabilir tabi bazı kod farklılıkları mevcuttur bunlara dikkat etmek gerek.
 
Asm editörleri(mplab vs) hariç bir çok dilde program yazdığın editörü kullanabilirsin.. Ama bu editöre bağlı derleyici için durum farklıdır.. Her zaman pic in ismini seçmen istenir.. Sebebi de pic10f 16f 18f vs vs hepsinin farklı komut sistemi olmasıdır..

Yani asm hariç her editörde her pic e uygun program yazarsın,, ama derleyici desteklemedikten sonra hex koduna çeviremezsin..
 
Programi pice yuklemede kullanac arayuz icerisinde genelde yuklenecek pic i secmen gerekir.ve tumu var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,388
Mesajlar
917,179
Kullanıcılar
450,273
Son üye
rawengineer

Yeni konular

Geri
Üst