Bakır Boru

Soğutmadan dolayı olduğunu biliyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşım senin dedigin bakır borunun aynısını biz AFŞİN-ELBİSTAN B TERMİK SANTRALİNDE elektro filitre trafolarının çıkışında kullandık.Baglantı noktalarında kalaylı dirsek ve papuç kullanılıyor.Bakır borunun içi dolu bakırla akım geçişi açısından çokta bir farkı yok.Bahsetdigim trafo elektro filitre panellerinin beslemesinde kullanılıyordu.
 
yüksek gerilim işlerinden (teori dışında) anlamam ama gözüme takıldı. içi boş malzemenin esnemesi dolu olana göre doha azdır. sebeb bu olabilirmi, ki rüzgardan veya diyer sebeblerden dolayı sallanma birbirine yaklaşma ya da direk gövdesine teması önlemek için gibi...? (mesela aynı çapta dolu malzemeyi elle bükebilirken, boş olanı bükmek zordur.)
 
ayrıca o Q8 içi boş değil içi dolu bir iletken bunu da ek olarak söylemek istiyorum
 
Bizde şebekede kullanıyoruz q8 bız içi dolu olanı kullanıyoruz ama sıstemlerımızde içi boş q8 lerlede karşılaşıyoruz kullanma sebebimiz doga şartlarında daha dayanıklı oluyor ve trafo gırış buşinglerı bakır oldugu için dıye ogrettıler bızede
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,828
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst