Aydınlatmada akım hesaplaması nasıl yapılır?

binbaşı herkes senin gibi cevap verse elektrik ile ilgili konuları google da aramaya gerek kalmayacak
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ampül kaç watlık sa atıyorum 50w lık 220 volt Şebeke gerilimi l:w/v sana çekilen akımı verir ama bir ampülün tam olarak kaç amper çektigi ögrenmek istiyosan ampülün direncini ohm öç oda l:u/r dir yada ölçü aletini al ampülü enerci ver ampermetreyi bagla sana akım gösterir
 
ampül kaç watlık sa atıyorum 50w lık 220 volt şebeke gerilimi l:w/v sana çekilen akımı verir ama bir ampülün tam olarak kaç amper çektigi ögrenmek istiyosan ampülün direncini ohm öç oda l:u/r dir yada ölçü aletini al ampülü enerci ver ampermetreyi bagla sana akım gösterir
yada en kolayı pensampermetreyle ölç slm
 
1Ama bina girişinde seçilecek sigorta değeri ve kablo kesiti hesaplanırken,bu "aktif+reaktif" toplam şeklinde hatta gelip-giden ve şebekeye geri iade edilmş olan bu akım değeri de,bu toplamda kesinlikle baz alınarak kablo kesiti ve sigorta seçimi buna göre yapılır.Cos fi'si ne kadar düşük cihaz,lamba toplamınız varsa sigorta ve kablo seçiminde daha düşük değerlere de dolayısıyle inmiş olursunuz,bu da maddi anlamda bir kazanç demektir.Çok büyük işletmelerde bu kazanç(Kablo+sigorta seçimi) değeri haliyle de çok daha fazla olacaktır.

Sn. Binbaşı cos fi düşük olduğu zaman sigorta ve kablo seçiminde daha düşük değerlere inmek konusunu tam anlayamadım, yukarda verdiğiniz örneklerde cosfi düşük oldukça akım büyük çıkıyor. yoksa benim kaçırdığım bir noktamı var çözemedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,962
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst