Asenkron motor

Katılım
31 Mar 2015
Mesajlar
258
Puanları
6
Yaş
25
bir asenkron motoru ile bant sistemini kontrol etmek ıstıyorum bant baslangıc dan itibaren 1 metre gidip bekleyip komut geldıkten sonra 20 cm gidip bekleyip baslangıc noktasına geri donmesını ıstıyorum

sistem plc ile kontrol edilecek yardımlarınızı beklıyorum tesekkurler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
hangı marka plc bırde hangı dılde yazılacak bırde metraj cok onemlımı metarj olursa işin malıyet boyutunu bıraz etkıler ama basıt bır zaman devresı ve b uton ıle cok kolay yapıla bılır
 
Slm. Microwin ile bir çalışma yaptım örnekleme olarak. CPU226 REL olarak seçilmiştir.
PROGRAM DENENMEMİŞTİR.
Size akış algoritması olarak bir fikir verecektir.
Banda bağlanılan encoder ile ilgli hesaplamaları anlaşılır biçimde belirttim siz saadece bağladığınız encoderin pals değerini ve bir turda gittiği mm değerini ilgili alanlara yazarsanız mm hesaplamayı yapar.
Bandın başlama (referans noktasını) noktasını bir sensör ile belirleyecekseniz o sensoru encoder reset alanı ile ilişkilendirmeniz yeterlidir. Referans noktası belirlemezseniz bant birsonraki işlemde istem dışı olarak kaldığı yerden devam eder. Asm motorlarda hassiyet düşük olduğundan bant pozisyonu her işlemden sonra 2-5 mm kayacak tır. Bu kayma işlemi motor sürücüsü duruş rampasına bağlı olarak arta bilir.

Bu şekilde bant start verdiğiniz andan itibaren 1000mm ileri gidip duracak. ve 200mm ilerle sinyali gelene kadar bekleyecek , 200mm sinyali geldiğinde 200mm daha gidip bekleme süresi kadar bekleyip 1200mm geri gelecek ve işlem sürekli böyle devam edecektir.

Not : program denenmemiştir.
 

Ekli dosyalar

  • Kontrolkalemi encoderlİ conveyör.pdf
    59.5 KB · Görüntüleme: 13
  • Kontrolkalemi encoderlİ conveyör.rar
    8.7 KB · Görüntüleme: 7

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst