Asansör kapasitif sorunu.

akar61

Üye
Katılım
6 Haz 2009
Mesajlar
69
Puanları
1
Yaş
36
merhaba arkadaşlar asansörden dolayı kapasitif cezaya giriyoruz.bunu nasıl önleye biliriz.birde sormak istediğim diğer bir konu ise role bağlantıları yapılırken rst fazları veya akım trafoları fazları ters olursa herhangibir sorun olurmu role entes rg 12cs.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sürücüden dolayı kapasitife giriyorsunuzdur reaktör kullanmalısınız. Ancak; Asansörler kısa süreli çalıştıkları için Sorunun çözümü piyasadaki rölelerle zor olur gibi, tristörlü kompanzasyon sistemleri daha iyi olur. Ama sanırım bayağı pahalılar.
Röle bağlantısında Aynı faza ait akım ve gerilimleri doğru eşleştirmek zorundasınız.
 
asansör çalımadığı zamanda kapasitif yazıyor.asansörün şalterini kapattığım zaman role üzerinde( - )eksi değerli sayılar normale dönüyor.
 
Eğer başka yük yoksa o kapasitif görüntünün sebebi dikkate alınmayacak kadar küçük olabilir. Sayaç tüketim değerlerini izleyerek sağlıklı bir sonuç elde etmelisiniz.
 
şu anda %30 kapasitif olarak cezadayız
912,75574,405170,138
.
818,00068,000141,000
 
Evet kapasitiften Cezadasınız...
Sürücüden dolayı kapasitife giriyorsunuzdur reaktör kullanmalısınız.
-------------------------------------------------------------------------------------

asansör çalımadığı zamanda kapasitif yazıyor.asansörün şalterini kapattığım zaman role üzerinde( - )eksi değerli sayılar normale dönüyor.
Bunun Sebebi;
Eğer başka Reaktif (Endüktif yada Kapasitif) yük yoksa o kapasitif görüntünün sebebi dikkate alınmayacak kadar küçük olabilir.
Ayrıca sürücü asansör çalışmadığı zamanlardada enerjili olarak beklemektedir.
 
her şet için teşekkür ederim.bu cezadan nasıl kurtulabilirim.
 
bağlantı problemini bi gözden geçirin ama asansörünüz eğer sürücülü ise syn ertek68 inde dediği gibi reaktör devreye girmeniz gerekiyor
 
12 c röle en sağlam bağlantıyı istemekte 8 9 nolu arzalarda kronik arzaları faz ve akm trafosu aynı olma zorunluluğu var
asan sör o boyutta bir cap yükselmesi yaratmaz hatalı bir kompanzasyon olabilir sorun asansör olsa paralel indüktüf yüklerle basitce halledilebilir tristörlü kompanzasyon çare olamaz çünkü bir sorunun varlığından dolayı icad edilmemiştir anahtarlama hızı aşırı deişken yüklerde etkili olabilir
 
Sorun sadece asansörse uygun kapasitede bir kondansatörü asansöre paralel bağla. Değerleri bir de böyle takip et. Sadece asansörden kaynaklandığından emin olursun. Hatta kalıcı çözüm dahi olabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,379
Mesajlar
917,119
Kullanıcılar
450,259
Son üye
Samet00

Yeni konular

Geri
Üst