Artcam ile Gcode Oluşturmak

LinuxCNC.org

We're sorry but the page you requested could not be found.

Return to site


Error 404


Evet kesinlikle çok açıklayıcı olmuş haarikulade bir anlatım :)

O arkadaş herzaman böyle kesin ve açıklayıcı cevaplar verir saolsun epeydir banada negatif vermiyordu yine aklıma düştü....:):):):)
 
merhaba ustalarım;
ben üniversite öğrencisiyim ve okul bitirme tezi verdiler.bizde biraz büyük oynamak için 3 eksenli cnc makinasını seçtik. mekanik kısmını bitirdik.motorları taktık ve sürdük.en sonunda elimizde bi tane 10cmX10cm bi kare g-kodu vardı onunlada çalıştırdık her şey tamam.tek eksik g-kodu oluşturmak bu konu hakkında yardım edebilecek bi ustama ihtiyacım var.ayrıntılı bi şekilde ucundan köşesinden anlatabilcek olursa çok memnum olurum.şimdidenn teşekkürler.
saygılarımla...
 
üstadlar benim takım tanıtmada bir sorunum var yardım edebilirmisiniz
15derecelik 0.2milimlik bir kalemle istedğim yazıyı konik inemiyorum.
aynı yazıyı düz 0.2milimlik bir kalemle yazıyı işliyorum ama düz olarak çıkıyor
ben konik açılı olarak naıl işlerim. kalem değerlerinimi yanlış giriyorum.
 
üstadlar hayırlı sabahlar.
artcam kullanıyorum 2 boyutlu bir yazıyı 3 boyutlu olarak erkek inmek istiyorum 15 derecelik açı ile.
yazıların büyük harflerinde bir sorun yok fakat küçük yazılarda 0.2milimlik bir ucla 15 derecelik açı ile
yazıyı inemiyorum. ben açıyımı bilerken yanlış veriyorum yoksa programdan seçerken açı ölçüsünümü
yanlış tanıtıyorum. bilemiyorum. yada başka bir püf noktası varda benmi beceremiyorum..

bir yazıyı 15 derece açı ile erkek klişe olarak cnc de yapmak istiyorum.
ince yazılarda nasıl bir kalem kullanmam lazım değerleri nasıl olmalı
bilerken 15 derece ilemi bilemem lazım yoksa 7.5 derece ilemi bilemem lazım.
saygılar.
 
Merhabalar benımde sızlere sorum olacak. ben mach3 programını ındırdım fakat cok karısık geldı bana. motor ayarlarını fılan yaptım butun eksenlerım eksıksız ve hatasız calısıyor. benım ıstegım şu. örnek verırsem programın ıcındekı kurukafa resmı var bunu nasıl boyutlandıracagım,ebatlarıyla nasıl oynayacagım. mesela ben ıstıyorumkı x.10cm y.10 derınlık yanı z.-3m olsun bu 3 mılımıde onda bır ondabır dalıs yaparak işlesinki kalemı kırmasın. bırde ben yazı yazıyorum autocad'de bunu DXF olarak kayıt edıyorum ama bunu mach3'e aktardıgımda ( O SECTİON 2 HEADER 9 $ACADVER 1 AC1018 VB...) sekılınde yazı cıkıyor ben bunu arastırdım bıraz g kodlarını cıkarmam gerekıyormus bunu bu programla nasıl yapabılırım. ben daha once Desk cnc kullandım bunu ılk defa kullanıyorum. bırde bu programa aıt kullanma klavuzu hazırlayan arkadas yada arkadaslar varsa yardımcı olurlarsa sevınırım.
 
Mach3 bir CNC kontrol programıdır, her ne kadar içinde LazzyCAM diye bir eklentisi ile DXF leri düzenlemeye imkan sağlasada bu yeterlimidir tartışılır. DeskCNC yi bilmiyorum ancak genel olarak CNC için uygulanan 2 yöntemden söz edebiliriz.

1- Çizimi bir CAD programı ile yaparak daha sonra bir CAM programı ile kullandığınız makinaya uygun G-kodu üretmek.
(Genelde eskiden beri AutoCAD yada diğer bir çizim programını kullanmayı alışkanlık haline getirip CAM programlarında istedikleri esnekliği ve verim yakalayamayanlar yada CNC lerinin postunu aldıkları CAM programı çok karmaşık olanlar kullanır.
Bu tür çalışmada bilgiyarınızda 3 tür dosya bulunur. 1-Çizim dosyası .DXF vs. 2-CAM programı işlem dosyası .XXX 3-Oluşturulmuş G-code dosyası .NC .NCD vs.

Çizim programı (CAD Örn: Autocad) ---> Çizimi G-Code dönüştüren program (CAM Örn: Artcam) ---> CNC kontrol programı (CNC arayüzü Örn: Mach3))


2- Çizimi de G-code üretme işini de CAM programı içinde yaparak makinaya göndermek. Artcam, Mastercam, Alphacam CAM programlarına örnek verilebilir. Çizimi Import etme işi ile uğraşmak gerekmediği ve çizim üzerindeki değişiklik vs. işlerinin daha pratik yapılması nedeniyle daha avantajlıdır. Ayrıca bir iş için 3 farklı dosya yerine sadece çizim ve G-code dosyası bulunduğundan kafa karışıklığı yaratmaz.

.DXF dosyasından G-code üretebilmek için önce dosyanızı bir CAM proramı içerisine Import etmeniz lazım daha sonra makinanıza uygun postu seçerek G-Code üretebilirsiniz.

Kolay gelsin...
 
Tesekkur Ederım Ramerturk dedıklerını uyguladım ve mantıklı olarakta dusununce sorun ortadan kalkıyor. sızede kolay gelsın. Eger marelCNC olarak bılınen yanı DESKCNC programında Takılan Arkadaslar Varsa Yardımcı Olabılırım.
Bılgı Paylastıkca Buyur ve Paylastıkca Çoğalır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst