Arkadaşlar yardım rica ediyorum

Katılım
8 Ocak 2016
Mesajlar
19
Puanları
1
Konum
ANKARA
Arkadaşlar hepinize saygılar. Mekanik ekipman ve makinalar konusunda tasarımlar yapıyorum mekanik ve tasarım becerim yeterince iyi ancak yaptığım sistemlerin kumanda ve elektrik sistemlerindede başarı göstermek istiyorum. Temel denecek seviyede elektrik bilgim var. Ancak otomasyon konusuna baş koydum .fakat öğrenmeye nereden başlayacağımı bilmiyorum. Arkadaşların bana yol göstermesine ihtiyacım var. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kontrol elemanlarından baslasan ıyı olur kontaktor role vs sonra sensor cesıtlerı falan son derece ıyı olacaktır
 
Sıralama şöyle olmalı;
1- Önce PLC giriş ve çıkış elemanları (Aynı zamanda kumanda elemanlarını tanıma)
2- Otomatik kumanda mantığı ve devre oluşturma.
3- PLC ladder diyagram oluşturma.
 
Arkadaslar ilginize tesekkur ederim.peki bununla alakali olarak kitap pdf dokuman onerebilirmisiniz.elektrik konusunda bilgim yok basit anlatimlar ariyorum
 
fbd tavsiye ederim. ladder eziyetten başka bir şey değil.
 
O zaman sadece bilgisayardan program yapip fbd ile atmak en mantiklisi dogrumudur?
 
zelio ile çalışyorsanız fbd ile yazmak çok daha hızlıdır. ladder da 5 satırda yazacağınız bir fonksiyonu fbd ile 1 satırda hallede bilirsiniz. örneğin blink yada bir set reset. deneyin göreceksiniz. set ve reseti ladder da yazın bir de fbd de set reset yazın aradaki farkı görünce bir daha ladder ellemezsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,764
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst