arkadaşlar bilgimi yoksa tecrübemi önemlidir sizce?

Tecrübe, ilimden üstündür. [İbn-i Sina],
arkadaşlar konuya duygusal yaklaşmayın...tecrübe ilimden üstündür....
 
Tecrübe, ilimden üstündür. [İbn-i Sina],
arkadaşlar konuya duygusal yaklaşmayın...tecrübe ilimden üstündür....

“Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?”
Kuran-ı Kerim, Zümer:9

“Fakat içlerinde ilimde derinleşmiş olanlar… var ya onlara pek yakında büyük mükafat vereceğiz.”
Kuran-ı Kerim, Nisa:162

“Hikmetli bilgi, tecrübe ile desteklenmiş ve uygulanabilir özellikler taşıyan ilimdir… Hikmet, ilim ile sanatın birleşmesidir.”
Elmalılı M. Hamdi Yazır
 
arkadaşlar mesleki yaşamımızda bilgimi daha çok önemlidir yoksa tecrübemi?ikiside olsa tadından yenmez ama:)birini seçseniz hangisi daha önemli olurdu:confused:

bilgimi tecrubemi derseniz bence ikiside gerekli cünkü bilgin yok ise mesleki konulardaki mevzulara mal mal bakarsın bilgin var ama bilgiyi uygulamaya çevirecek meziyetin yoksa bu seferde şaşkın ördek gibi dolaşırsın ortalıkta mesala univ. mezun arkadaşlar uygulama sahasında belli bir
düzeninin sahibi uygulama yapan kişinindir yapılcak işin sırası ve zaman tasarrufu o kişin insiyatifindedir hiç kimseyi uygulamanın yapıldığı alana davet edilmemesi lazım işine kimseyi karıstırtmayacak hepsi bu
 
Tecrube ve bilgiyi karşılaştırmak, kişiyi ne için kullanacağınıza göre değişir. Mesela arabanız conta yakmış. Bir makina mühendisine arabanın teknik verilerini verin, size belki de 2 haftada motoru söküp toplar, ama arabayı deneyimli bir tamirciye verirseniz 1 günde halleder.
Gelgelelim siz derseniz ki, ben bu arabanın tork unu arttırmak istiyorum, neler yapmam lazım. Makina mühendisi araştırır ve öğrendiği teorik bilgileri de harmanlayıp neler yapılmasını size söyler. Tamirci amcamız sadece izler.

Yani başta da dediğim tecrube ve bilgi üstünlüğü, kişiyi ne için kullanacağınıza göre değişir. Contanız yandı da motorunuzu mu indireceksiniz? Yoksa ürettiğiniz arabayı mı geliştireceksiziz?
 
Son düzenleme:
Tecrübe, ilimden üstündür. [İbn-i Sina],
arkadaşlar konuya duygusal yaklaşmayın...tecrübe ilimden üstündür....

Burda anlatılmak istenen ilim dar manadadır, yani ihtisas...
örnekleyecek olursak,
beyin ameliyatı olacak bir hastanın, referansında 900 hastayı ameliyat eden bir cerrahı mı, yoksa okuldan yeni mezun ve ilk ameliyatını yapacak bi cerrahı mı tercih edeceğini düşündüğünüzde, sonucun ameliyat sayısı çok olan cerrah olacağı şüphesizdir. (Halbuki her ikiside ilme sahiptir ) Herkeste şunu iyi bilirki, bir işte tecrübeniz artıkça çalıştığınız ücretler artar, bazı avukatlar milyon dolarlar kazanırken, bir çok avukat o rakamları hayal bile edemez...halbuki ilimleri aynı...
 
tecrübe zaten akılda olan bilginin dışa vurmasıdır o yüzden her ikiside aynı kapıya çıkar ve her ikiside lazım...




başarılı çalışmalar...
 
önce tecrübe gelmeli
ve eğer kişi akıllıysa yaşadığı tecrübeleri araştırıp bilgi sahibi olmalı
 
Her ikiside önemli.iş hayatında daha çok tecrübe bence.üniversite okumama rağmen tecrübesi olan diger arkadaşlarım beni zorluyor.benim uzun zamanda cözdüğüm bir arızayı daha cabuk cözüyorlar.
 
Tecrübe elbette önemlidir ancak pahalıya patlar belki de ekonomik sebeplerle yapılamaz bile.Bugün similasyon metodlarının gelişmesinin temel sebebi bu değil mi?İleri teknoloji denilen şey yüksek matematik ve analiz değil mi?
 
bilgi ve tecrübeyi bir kayığın iki küreği olarak düşünelim sürekli olarak küreklerden birini çekersek kayığın gittiğini düşünürüz ama kayık sadece dairesel bir rotada dönüp durur.ileri gitmek için mulaka iki küreğe ihtiyaç vardır dolayısıyla tecrübe ve bilgi birbirini tamamlayan iki unsurdur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst