arkadaşlar bilgimi yoksa tecrübemi önemlidir sizce?

Zannedersem tecrübe = iş rutininin ezberi yanılgısına düşülmüş, bence tecrübe gerçek anlamıyla karşılaşılan olaylardan elde edilen BİLGİ birikimidir, tecrübe de bilgiyi elde etmenin farklı bir yoludur. Ama iş rutininin ezberi darken kastettiğim herhangi bir işi defalarca yapmaktan dolayı kazanılmış kaba tabirle otomatiğe bağlamaksa bu açıkcası sadece o kişi için anı kurtarır, zira bilim-teknik sürekli gelişiyor bu ezbere iş yapan kişi bu gelişime eğer sistemin teorik işleyişi ve temel kuralları hakkında bilgili değilse uyum sağlayamaz.
 
Ayıramazsınız.
Tek başına ikisi de bir b.ka yaramaz. :)
 
birçok bilginin tecrübeler sonucu kazanıldığını unutmayalım
 
önce bilgi sonra tecrübe
 
  • Beğen
Tepkiler: S7
Bir işte tecrübe kazanmışşan eğer ister istemez o işle ilgili bilgiyi de kazanmışsındır demek. Eğer seçim yapacaksak tecrübedir önemli olan.
 
Bir örnek vereyim.Gerisini siz değerlendirin.

Prize defalarca şiş soktunuz ve her defasında kaçak akım rölesinin açtığını gördünüz.Bu konuda belkide sizden tecrübelisini bulamayız :) Ve sonunda yine de neden açtığını anlamadınız.
KAR'ın çalışma prensibini tekniği ile öğrenmiş olsaydınız tecrübe etmenize gerek kalmayacaktı.
 
Tecrübeli eleman olunca elini arkaya atıp ustabaşılık yapıla biliniyo. Bilgili eleman olunca argede tırmalanıp duruluyo. Bilginin sonu yoktur tecrübenin sonu elini arkaya atıp dolaşmaktır.
 
TECRÜBE İLE SABİTLENMİŞ BİLGİ...
 
Tecrübeli eleman olunca elini arkaya atıp ustabaşılık yapıla biliniyo. Bilgili eleman olunca argede tırmalanıp duruluyo. Bilginin sonu yoktur tecrübenin sonu elini arkaya atıp dolaşmaktır.

:D:D:D
Bizim mesleğin -özellikle inşaat sektöründe çalışanlarımızın- %80 i HAMMALLIK ve AMELELİKtir... %20 si teknikdir...

İşte tecrübeli eleman olunca, o %80lik kısmından kurtulmuş olursun en fazla...
Ama bu kez de, tecrübene saygısı olmayan çocuklarla uğraşmak zorunda kalırsın... İşi tarif edip, üst kattaki ekibe bakmaya çıkarsın. Alt kattakiler "keriz nereden bilecek" deyip, yan gelip yatar... Dönüp baktığında onların ne kadar yattığını şıp diye anlarsın... İşte tecrübenin bir kısmı da budur... ;)
 
ibrahim 78 kardeşim madem tecrube önde ise neden önce okula gidiyoruz.bu çok gezen mi yoksa çok okuyan mı bilire döndü.



aslında bir yönüyle sende haklısın. Dünyadaki bilgiler tecrübeler ile kazanılmıştır.şöyle bi geriye gidersek bize ögretmenler,ögretmenlere ögretmenleri onlarada ögretmenleri.......gidiyor en son nereye varıyoruz ögrendigimiz bilgilerin ana kaynagına
yani araştırmacı bilim insanlarına onların zamanında okul yoktu.bilgilerini tecrube ile kazanıyorlardı.yani araştırarak görerek ve hissederek.araştırdıkları konuyu evire çevire altını üstüne getirerek araştıryorlardı ve en son tam sonuca ulaştıktıklarında bu bilgiyi paylaşıyorlardı. bu uzun zamanlarını alıyordu tabi.bir bilim adamı bir araştırma konusu ile ömrünü dahi tüketiyordu.şimdi günümüze bakarsan bu araştırılıp bulunan bütün bilgiler bir çok kitapta bir araya getirilip.bizlere okutuluyor ve ezberletiyor.pratik yok tabi senin bahsettigin mühendislerde bu yüzden eksikler aslında bu üniversitelerin eksikligi bence sadece okuma yetmiyor.tamam ilk okuyup ögrendiklerinde belki herşeyi biliyoruz havalarına giriyorlar ama pratik olmayınca üstünede düşmezlerse senin ustana oddü profosörü gibi bakarlar öyle nokta nokta gidiyor işte ... bence egitim şart..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,348
Mesajlar
916,873
Kullanıcılar
450,188
Son üye
adryx

Yeni konular

Geri
Üst