Ariston Margarita 2000 f2 arıza kodu

ugurguner

Üye
Katılım
12 Nis 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Ariston margarita 2000 model çamaşır makinam arıza yaptı.forumlarda okuduğum bilgilere göre ariza kodu okumayı ve arızanın ne olduğunu öğrendim. Makinamda yıkama motoru kendini zorluyor ama kalkışa geçemiyordu daha sonra kominatör dönmeye başlıyordu. yıkama motorunu kontrol ettim ,bağlantılarına baktım herhangi bir sorun göremedim.daha sonra motor kömürlerini kontrol ettim bitmek üzereydiler yenileri ile değiştirdim. ancak çözüm olmadi. elektronik kartı gözle kontrol ettim herhangi gözle gözüken yanık bir yol veya parça yoktu. Şimdi tako jenaratörü denilen parçaya odaklandım. onuda motorun üstünden söktüm.forumda ölçüm cihazıyla ölçülmesi gerektiği yazılı ama benim ölçüm cihazım yok. bu tako saatini kontrol edebileceğimiz bir yöntem var mı veya bu cihazı kısa devre konumundan çıkarabilecek bir yöntem varsa ve bu konuda bana yarıdımcı olursanız sevininrim.
 
Tako jenaratörlerinin mantığı encoder mantığınla aynıdır
.En az 8 en fazla 32 n-s kutuplu mıknatıs dizini 180 sipir bir bobinin içinde döndürüldügünde ac sembolik gerilimler üretir bu gerilimleri avo metre ile ölçmek mümkündür .
Elle motoru çevirirken ac kademesinde takoyu ölçerseniz 3-5 volt yıkama devrinde dönerken 12-15 volt sıkma devrinde 40-45 volt arasında bir deger gösterir.
Sizin kontrol kartınızın üzerinde Q12 şase nolu bc 327 transistör ile bu transtörün beyzini tetikleyen 2.7 kOhm direnç hasar görmüş olabilir.
hasarlı malzemeleri orjinalleri ile degiştirin cıhazınız sorunsuz çalışaçaktır
 
teşekkür ederim.söylediğiniz parçaları değiştireceğim ancak transistörü bulmam gerekecek. değiştirdikten sonra deneyip tekrar size döneceğim.
 
ustam bc327 transistörü bulamadım. Çünkü ben şu an izmir çeşmedeyim.burada araştırdım yok. ama elimde bc237 var bununla değiştirsem eproma veya diğer parçalara zarar verir mi? Zaten bu değişimi geçici olarak arızanın burdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için denemek istiyorum. birkaç gün sonra izmire gideceğim eğer burdan arızalı olduğundan emin olursam orjinal parçaları temin edebilirim. ben sık sık izmire gidemiyorum işimden dolayı. böyle bir değişim yapmamı önerirmisiniz ? Ayrıca arızalı olabilceğini belirttiğiniz parçalar da fiziksel bir belirti yok (yanık , Patlama , çatlama) tabiki benim ölçü aletim olmadığı için değerlerini parçayı karttan çıkarıp test edemiyorum . saygılarımı sunuyor ve önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler...
 
kesinlikle olmaz bc 327 pnp trasistördür bc 237 npn dir

siz makinayı denemeden önce resetledinizmi?eski hata hafızada onu silmeniz gerekiyor !
 
her programın bitiminde noktalar var oralardan harhangi birine getiriyorum ışık ard arda yanıp sönüyor. daha sonra yeni program için ayarlıyorum. su alıyor.motor döneceği zaman resmenen kilitleniyor. motorun çalışma süresi geçince rahatlıyor.ben hatta tornavidayla kasnağı çevirmeye çalıştığımda hızla motor kazanı çeviriyor daha sonra tekrar f2 arızasına dönüyor.
 
motor arızalı ! kolektör bobinlerinden biri kısa devre !

izmire gelirsen motoru getir sana yardımcı olayım
 
Son düzenleme:
bu nokta yerlede resetlediğini düşünüyorum. ama başka bir yöntem varsa lütfen belirtin.teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,731
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst