arçelik 3910ys birkaç soru

cihazın içini iyice temizledim.Akşam saati klimayı çalıştırdım verdiği havanın derecesini ölçtüm 16 dereceydi şuanlık normal gibi gözüküyor bide öğlen ölçüm yapıcam aynı sonucu verir inş.

16 derece üflerken oda sıcaklığı kaç derece idi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
şuan yine ölçüm yaptım.Oda sıcaklığı 24 derece, klimayı açtıktan 10 dk sonra klimanın verdiği hava 19 derece, 15 dk sonra ise klimanın verdiği hava 16 dereceye düştü.
şimdi tekrar ölçtüm normal modda 12 derece verdi, turboya aldığımda 10 derece altına indi.
Demekki 2-3 ayda bir klimayı temizlemek gerekiyormuş teşekkürler :)
 
Son düzenleme:
Gaz şarjı yapıldı fakat terazi ile mi gaz şarjı yaptı. Eğer terazi ile yaptıysa cihazın bakımlarını yaptırdınız mı? Bakım demek sadece iç Ünite de bulunan peteklerin üzerine kimyasal sıkıp üzerinden su ile temizlemek demek değildir. İç fan blower da yerinden sökülerek temizlenmeli ( blower kabarcık araları pislikten dolar ve hava Sirkülasyonunu yapamaz ) , dış üniteye de kimyasal sıkılmalı ve temizlenmeli ve Serkan arkadaşın dediği gibi gaz kaçağı oluşmuş ise nedeni bulunarak etiket değerinde(5mt bakır boru için) gaz şarjı yapılmalıdır.


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

R22 gazı terazı ılemı verıyorsunuz siz.

Dostum cıhazının bakımını yaptırt amperıne baksınlar gaz eksık kalmıstır muhtemelen.
 
güzelde cihaz eski kondanser eski dünya ısısı gün geçtikçe yükseliyor kapasite hesapları ona göre yapılıyor eski cihaz mutlaka yüksek amper çekecektir ampere göre gaz verildigi zaman gaz hep eksik verilecektir yanlış uygulama
 
Normal gazda cekecegi amper bellidir gazbasarken pensampermetre ile kontrol edip set degerini asnca gaz basmayı durdururlar..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Normal gazda cekecegi amper bellidir gazbasarken pensampermetre ile kontrol edip set degerini asnca gaz basmayı durdururlar..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.


bende onu diyorum 15 yıllık cihazın kondanzasyon hesabı ile şimdiki hesap farklı hiçbir zaman normal amper çekmez senin normal gördügün amperde sistem gazı eksiktir çünki 15 yıl önceki dünya sıcaklıgı şimdi aynı degil eski cihazların kondenserleri şimdikilerine göre daha küçüktür ha yeni cihazlarda ampere göre verilir eskilerde yanlış uygulama yapılıyor
 
Dunya scaklgı niye onemli olsun belli miktar gazla temiz evap ve kondenserle cekilen akım normalde belli ha komp tahris olmustur fazla akm cekiyodur o baska ama bu yol ekipman yoksa yaklaşk degerde gaz basmak icindir aslnda gaz basıp elle bile evap kontrolu yapnca yeterlimi defgilmi asagı yukarı anlaslr...

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst