Ampüller Sürekli Patlıyor

Bencede ampuller eskisi gibi kaliteli yapılmıyor tekfen bulursan birde onu dene artık hep cin malı iki lambayı geçen seri bağladım biri parlak diğeri hiç yanmıyor gibiydi.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
anahtarı kasadan çıkar enerji geliyor mu açık-kapalı şekilde bak eğer gelmiyorsa nötr kesilmiştir ve lambada hep faz var demek oluor
 
Eğer kompakt floresant ampül (tasarruflu ampül) kullanıyorsanız; Çok sık açma-kapama yapılan bölgelerde bu tip ampüller çabuk bozuluyor. Akkor flamanlı ampül kullanmayı deneyiniz.
 
1- Anahtardaki fazları kontrol et.
2- Duy ve içersini kontrol et.
3- Kaçak akım takıp dene (herhangi bir şekilde nötürde hata var ise kaçak akım atacaktık ozaman lamba ve anahtardaki fazları kontrol kalemi ile kontrol ederek sonuca ulaşa bilirsin.)
4- Sayaç bağlantılarına ve ya ev eski ise aşağıda gelen sigortalara baka bilirsin. yada direkteki
 
Sn. tekniker65 arkadaşım aradan epeyce zaman geçmiş sanırım sende sorunu halletmişsindir, ancak bende, benim gibi sonradan burayı okuma ihtimali olan arkadaşlarımla tecrübelerimi paylaşmak istedim. Ampüllerin patladığı yerler ıslak yerler. Bunların armatürlerinin kaliteli ve kapalı olması gerekir. Ampüllerin sık sık patlamasının en büyük nedenlerinin başında nem gelir, daha sonra yüksek ve dalgalı voltaj, gevşeklik, ampülün kalitesizliği vs. zayıf bir ihtimalle de aklıma şu geldi. Acaba ampüle direk veya seri şekilde iki faz mı geliyor. Eğer sen arızayı giderdiysen sonucu paylaşırsanız bizde sizden bir şeyler öğreniriz. Kolay gelsin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
benım bır önerım var patlıyan lamba anahtarına veya lambaya gıden iki kablo faz nötr arasına 400 volt 1 m farad kondansatör bağla dene sanırım ilk voltaj verınce lambayı anahtardan açarken patlıyor lambalar kondansatör bu işi çözer
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,958
Kullanıcılar
450,211
Son üye
gurdal35

Yeni konular

Geri
Üst