Amerikan sistemini bizim sisteme dönüştürmek.

f.arslan13

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar Merhaba. Amerikadan bir mayonez tesisi aldık,ikinci el olarak. Fakat bir şey hesaplamayı unutmuşuz. Gelen motorların hepsi 60 HZ ve 240 /460 V gibi değerlerle çalışıyor. Bu motorları nasıl bağlantı yapmalıyız ki bizim sistemde yani 50 HZ ve 220/380 de çalıştıralım. Lütfen tecrübelerinizi bekliyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sistemimizin gücünü bilmiyorum ama komple pano nuzu besleyecek bir inverter olabilir mi acaba diye düşünüyorum veya kumanda beslemesi için küçük güçte bir sürücü takıp güç devrelerindeki motorları 380 volt ile değiştire bilir
 
60 Hz kısmı tamam da, gerilimler fazla değil mi? Amerikada faz nötr arası 120 volt, faz faz arası 210 volt gibi bir bilgi kalmış aklımda.
Sizin dediğiniz etiket değerleri doğru ise, 380 voltu 240 volta düşüren 3 faz girişli, 3 faz çıkışlı trafo sardırmanız lazım. Sonra da o motorları üçgen bağlamanız lazım ki, motor yanmasın.
Ya da 380 voltu, 460 volta çevirecek bir trafo ile, motorlara yıldız 460 volt verebilirsiniz.
Frekansın 60 hz değil de 50 Hz verilmesi ise, motorların daha yavaş sönmesine neden olur. Bu yavaşlık sizin için sorun arzetmiyorsa, mesele yok demektir(3 fazlı asenkron motorlar için). Ya da makinaların içinde motor sürücülerle hız ayarı yapılabiliyorsa, zaten sorun değildir.
Fakat, bu makinelerde elektronik cihazlar varsa, o zaman işiniz çok zor olur. Çünkü 60 Hz ye göre yapılmış kartlar, özellikle de güç kaynakları, 50 Hz de sorun çıkarabiliyor. Bunun için de panonun etiket bilgilerine bakmanız lazım.Ya da içeriğine. Eğer güç kaynağı kısmından sonraki şeyler, klasik kontrol devreleri ise, güç kaynağını değiştirip, yolunuza devam edebilirsiniz. Kontaktör V.S varsa ve üzerinde 50-60 Hz gibi bir ibare değil de, sadece 60 Hz yazıyorsa, onları da değiştirmek gerekebilir.
 
Arkadaşlar Merhaba. Amerikadan bir mayonez tesisi aldık,ikinci el olarak. Fakat bir şey hesaplamayı unutmuşuz. Gelen motorların hepsi 60 HZ ve 240 /460 V gibi değerlerle çalışıyor. Bu motorları nasıl bağlantı yapmalıyız ki bizim sistemde yani 50 HZ ve 220/380 de çalıştıralım. Lütfen tecrübelerinizi bekliyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

mustafa arkadaş gayet net anlatmış
motor etiketlerini daha net verirsen yardım alman daha kolaylaşır
kolay gelsin
 
Motorlarınız ne marka ? Ve motor klemens kutularında her voltajda çalışabilecek uçlar çıkarılmıştır. Burdaki bağlantıları değiştirerek 380 VAC çalıştırabilirsiniz
 
aynı sorunu işletmemizde bende yaşiyorum american yapımı haddelerimiz dilme makinalarımız var 110v çalişan kontaktör vs arızalandığında aralara 110röle koyarak 220kontaktörleri çektiriyorum 460v voltta çalişan dc motorlarım onların içinde 460voltu 135 120 380 volta çeviren üçgen yıldız trafolar var ordan sürücüler beslemişler gerilimlerde çok sıkıntı çektiğim söylenemez tek sıkıntım malzeme konusunda oluyor ama onuda çözdüm zamanla şimdilerde sıkıntım sistemimdeki harmoniklerin elektronik kart arızalarına sebebiyet vermesi ve arızalanan kartlarin Türkiyede bulamamam :S yakın bir zamanda komple revizyon işlemine girmesi gerekiyor işletmenin ama cok yüksek maliyetlerde olduğu için işveren pek sıcak bakmıyor hiçbir patronda sanmiyorumki çalişan bir sistemi söküp tekrar yeniden bir sürü masraf yapıp yenilesin nasılsa biz bir şekilde sistemi ayakta tutuyoruz:)tuttuğumuz sürecede böyle devam eder sıkıntısız bir günümüz olmaz
 
Sistemin gücü nekadar bilmiyorum ama UPS(kesintisiz güç kaynağı kullanarak çzebilirsin...Çünkü UPS de istediğin frekansı ve voltajı ayarlayabiliyon....
 
Sayın F. Aslan

Motor etiketi üzrinde 50Hz de nasıl bağlanacağı ve gerilimin nasıl olacağı konusunda da bilgi olması gerekiyor. Eğer bulamassanız. Motor üreticinin internetten adres ve telefon bilgilerine olaşarak. Motorla ilgili sorularınızı üreticiye sorabilirsiniz.
 
50-60 Hz 240-400 v yazıyorsa sorunsuz çalışması lazım fazla bir fark olmaz bu şekilde etiketi olan çok aygıtı 220v 50Hz de çalıştırdım 240v varsa no problem ba bas gitsin
 
Değerli arkadaşlar, Hem konuyu canlandırmak hem de sorunuma yanıt alabilmek için sizlerin engin fikirleriniden yararlanmak istiyorum.
Sorunum şu: Makine imal ediyoruz ve Fazlar arası 220 Volt 60 hertz şekebe sistemi olan bir ülkeye makina yapacağız ve makinamızda ABB PLC 2 Adet ABB Motor Sürücüsü ve bunların otomasyon malzemeleri var. Sistemi nasıl kurmalıyız ki Türkiyede kullandığımız (380 Volt 50 Hertz) sistemi bu ülkede çalıştırabilelim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,080
Kullanıcılar
450,046
Son üye
premier92

Yeni konular

Geri
Üst