alternatörde frekans sorunu

yanlizefe

Üye
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
39
alternatörün döndürücü makinesindeki devir düştüğü halde frekans düşmüyor.Regülatör değiştirilmiş bundan kaynaklanabilirmi? Devredeki frekansmetre Şebeke ye bağlandğında 50hz gösteriyor.döndürücü makinadaki devir minimum alternetör çıkışında 90hz var.Öncelikle bakmam gereken devir sayısı.Fakat dizel rolentide çalışıyor daha düşük devri yok.akuple bağlı hiçbir değişiklik yapılmadı. değişen regülatör olduğundan regülatörü suçluyorum acaba??
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
merhabalar arkadaşım frekans sadece makinenin devrine bağlı olarak değisir devir değişmedikçe frekans değişmez. (AVR) automatic voltage regulatorün markası ne bilmiyorum ama sonuçta hepsi aynı işi yapıyor.AVR nin üstünde VOLT FREQ STABILITE ve DROOP olmak üzere 4 tane potansiyometre olur FREQ potansiyometresi exciter akımının ne % kaç gerilim düşümünde kesileceğini ayarlar genelde %5 Hz gerilim düşümünden sonra AVR exciter akımını keser ve gerilim üretmez. VOLT ile voltajı ayarlayabilirsin. Stabilite eğer jeneratörleri paralel çalıştıracaksan bu işine yarıycaktır geçişlerin yumuşak olması için. DROOP ise AVR nin yanıt verme süresini ayarlar yük giriş ve çıkışlarında hangi hızda tepki versin burdan ayarlayabilirsin ama frekans için genelde 2 seçenel sunulur 50Hz ve 60Hz bunun içinde AVR nin üstüne (jumper) köprü koyarlar. daha detaylı yazarsan daha fazla yardımcı olabilirim kolay gelsin.
 
arkadaşlar bu arada bu dediğim jumper sadece AVR nin çalışma frekansı için jeneratörün frekansı bununla değişmez...
 
Slm arkadaslar evet bende denizci arkadasıma katılıyorum frekans jeneratörlerde direk devirle alakalıdır.Birde alternetörün kutup sayısına bağlıdır ama bu sorunda senin kutup sayısını değiştirmiş olma ihtimalin olamaz çünkü bobinlerin sarımıyla alakalı bence sen frekans metreni değiştir. O seni yanıltıyor.
 
ölçüm için verilen beslemede sorun var jeneratörlerde frekansı ne reğülatör değişmesi ile nede başka bir faktör le değişmez birebir döndürücü ve alternatörilşkisidir cihazında veya beslemesinde problem var gibi görünüyor saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,457
Mesajlar
917,741
Kullanıcılar
450,399
Son üye
furkaaancaliss

Yeni konular

Geri
Üst