Alpek kablo ile camper bağlantısı olurmu

hasan76

Üye
Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
31,5 ENH DA VHD lerin boyu ne kadar uygun olursa olsun kuşların çarpılmasına ve og ayırıcılarımızdaki sigortaların atmasına engel olamıyoruz...bazı direklerdeki vhd lerin saplamalarına ilave demir kaynatarak yükselttik... zaviye alan direklerde fi/8 kullanarak geçtim... ancak bazılarındada rahat şekil vermek için durdurucu kafes direklerde orta fazlarda her iki tarafa zincir izalatörlü ve tepede VHD izalatörle cemper bağlantısı mevcut... bu camperleri 50 lik alpek iletken damarı ile geçtim ve biraz direkten uzaklaştırarak (kavis vermek sureti ile) bağlantı yaptım... alpek iletkenin izolesinin og. de bir fayda etmeyeceğini biliyorum... Akım taşıma yönünden de bir zarar olmaz ... çünkü hattın devamında 400 kva yük var. Acaba gerilimsel bir sorun olurmu... Hattım şu an enerjili...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hiçbir sorun yoktur.Camper bağlantılarının,çift klemensle yapılmasında fayda var.İzole kısmın, iyice sıyrılmış olmasına dikkat etmek gerekiyor.
 
camper bağlantıları, iletkenin ısınmasını etkileyen en önemli faktör. hatta, hatta kısadevre olduğu anda bile öncelikle camperlerin kesmiş olduğunu görebilirsiniz.bu nedenle camperleri çift klemensle yapmalısınız.alpex iletken ısınma yapmayacağından izolesinin soyulmasına gerek yoktur.
 
Yerinde bir uygulama yapmışınız. Bunu 1x50mm2 NYY (çift izoleli) kablo ile al-cu klemensle de yapabilirsiniz. Aynı sorunu fi8 iletkene spiral hortum geçirerek çözen arkadaşlar da vardı...
 
hasan 76 arkadaşım.Sizin ihtiyacınız olan ürünler,Raychem tarafından üretilmektedir.Remar
Enerjiden bilgi alabilirsiniz.
 
sayın genç arkadaş (Aynı sorunu fi8 iletkene spiral hortum geçirerek çözen arkadaşlar da vardı)
demişsiniz hocam havai hatta niçin izole kullanıyorsunuz anlayamadım
hasan arkadaşım mazeme bulamadığından alpex kullanmış.
 
Malzeme bulamadığından değil ceyran_41, kuşların faz-toprak kısadevrelerine engel olmak için. İlk mesajı dikkatli okuyun.
 
iyide hocam kuş bu izalatörle direk arasında kalır yine açtırır,
inanmazsınız bir defasında eski ağaç direkten bir og şebekesine arızaya gitmiştik sincap tırmanmış kömür olmuş direkte
 
iyide hocam kuş bu izalatörle direk arasında kalır yine açtırır,
inanmazsınız bir defasında eski ağaç direkten bir og şebekesine arızaya gitmiştik sincap tırmanmış kömür olmuş direkte

Doğrudur. Bizim buralarda da genelde kartallar faz-faz açtırıyor attı.
 
Fahri Bey'in dediği RAYCHEM REMAR ENERJİ de, bu sorunla mücadele için çok kullanışlı ürünler ve uygulamalar mevcut.

Fiyatlar makul sayılır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,416
Mesajlar
917,443
Kullanıcılar
450,325
Son üye
emirrumus
Geri
Üst