Alıcı-Verici Mesafı Arttırmak

atmaca597

Üye
Katılım
16 Şub 2008
Mesajlar
69
Puanları
1
Arkadaşlar bi tane uzaktan kumandalı arabam var yakşalık 3 4 metreden sürebiliyorum ama mesafeyi arttırmak istiyorum nasıl arttırabilirim acaba... 15 20 metre olabilir...
 
tahminime göre uzaktan kumandalı arabalarda frekanslı olarak uzaktan kumanda ile çalışıyordur eger böyleyse anten yüksekliklerini arttırdıgın zaman mesafenin de artması gerekiyor
 
frekans degeririni arttır kızılötesi frekans toplayıcıalar vardır.!
 
Herkese merhaba. Benim 1/10 Nikko bir cipim var. Son birkaç kullanmamda kumanda sorunu yaşıyorum.1 metre mesafeden bile komutları almıyor.Ancak cipin yanına gelince komutları alıyor. Sorun pilden olabilir diye kumandayı 9 volt adaptöre bağladım. Sonuç gene aynı. Neden böyle olduğunu bir türlü çözemedim. Kumanda vericisinin gücünü ölçme imkanı varmıdır ? Bu kumanda yerine model uçaklarda kullanılan alıcı-verici kristal ve kumanda kullansam kumanda mesafesimi artırabilirmiyim ?

Salih Gülgün
 
dostum ışık hızı(C)=frekans(f) x dalga boyu(λ) dur. anten boyu ise dalga boyu / 4 tür. ışık hızın sabittir (300 000 km/sn). modülün frekansı kacsa yerine yaz(mesela 433 MHz). ordan dalga boyunu bul ve 4e böl. en verimli anten boyunu bulmus olursun. ama dikkat birimlere dikkat et denklemde ışık hızı m/sn , frekans Hz dalga boyu metredir. sonucta anten boyunda metre olarak cıkar.

örnek verecek olursak frekansımız 433MHz olsun

dalga boyu = C/f λ=0.7 metre anten boyu = 0.7 / 4 == 17.5 cm olur.

anteninin boyu bu degerden daha uzun veya kısa ise verimin azalır. aynı ise ve hala sorun yasıyorsan demekki rf modülünde sorun vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst