Akvaryum Sıcaklığını Sabit Tutacak Kumanda Devresi Arıyorum

kumanda devresini nasıl yaparsın bilmiyorum ama öle bi soğutma şeklini yok diyen veya bilip bilmeden dalga geçen arkadaşlar önce iyice bi araştırıp öle yazın isterseniz. bende balık bakıyorum her akvaryumun ısıtılması gerektiği gibi soğutulması da gerekir amaç balıklara daha iyi bakmaktır. arkadaşım ben baktım netten hiç uğraşma 20-40 tl arasında değişen bu iş için tasarlanmış fanlar var.
yardımcı olmak isterdim ama bilmiyorum eğer öğrenirsem yazarım ama uğraşma derim ben.

Kimsenin dalga geçtiği yok. Sen hali hazırda hangi ülkede yaşadığının farkında değilsin kardeşim.
Bu ülkede yaşayan insanlar o kadar şuursuz olabiliyorlar ki firmasında hiçbir işe yaramayacak makineyi yurtdışından 200- 300 bin euro verip, getirip kurduruyor, sonra hadi mal getirde şu makineyi deneyelim deyince bende bu makinede çalışacak mal yokmuş diyorlar.
Kaç gündür satın aldığı makinenin kurutma yapmayacağını bir müşterimize anlatmaya çalışıyorum. Malı buharla işleme sokan bir makineyi satın aldı şimdi de makinenin malı kurutmasını bekliyor.
Sadece kendinin akıllı olduğunu düşünmekten vazgeç. Burada konu hakkında bilgisi olsun yada olmasın herkes elektrik konusuna hakim. Ama anlamadığınız şey şu. Sizin her istediğiniz doğru olmayabilir. Kaldı ki sen mantıklı birşey istiyor bile olsan etrafına bir bak bakalım bu sorunla karşılaşan ilk ve tek sen olamazsın. Diğerlerini incele aklına yatan en mantıklı çözüme odaklan. Araştır, incele ondan sonra karar ver.
Ayrıca makul sorular sorup gerekli açıklamaları yapan ve cevap alamayan varsa yöneticilere bildirsin. Herkes elinden geldiğince yardımcı oluyor.
Fanın suya ve buhara dayanıklı olup olmadığını da kontrol edin ondan sonra satınalın.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaş bunu basit iki kutuplu bir röle yapabilirsin. rölenin bobinini termistörün kontağıdan enerjilendirirsin. dolayısıyla belli bir derecenin altına düştüğünde röle enerjisini kesersin. rölenin normalde açık kontağından da fanı çalıştırırsın. buna benzer basit birşeyle istedin şeyi yapabilirsin.
 
fan çalışırken ısıtıcıyı yada termostatın çıkışını iptal edecek bi devre kur, bir tane röle ile yapabilirsin
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,867
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst