Akvaryum Sıcaklığını Sabit Tutacak Kumanda Devresi Arıyorum

sevgili yasinmak kardeşim sana lazım olan bir temostat bir röle termosat ile röleyi kontrol edeceksin rölede termostatı termostat devre dışı kaldığı zaman rölenin kapalı kontağından fanını çalıştır olsun bitsin memleket meselesi haline getirilmiş sana lazım bir termosat bir de röle o kadar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bukadar tartışıp bırbırınızı uzecek yerde işin çozumu için fıkır sursenız ortaya daha ıyı olmazmı bır fikirde ben vereyım akvaryumcu arkadaşa bir elektronikçi bul PELTİEV drenci al senın akvaryumunu hem soğutsun hem ısıtsın fazla bır maliyette getırmez işide kökten çözer kolay gelsın
 
Arkadaşlar tebrik ederim.

Biriniz termostat biriniz de peltiyer önermişsiniz. Unutmayın ki balıklar da canlı varlıklardır. Yine bildiğiniz gibi termostatlar genelde bakırdan yapılıyor. Bakırda canlılar için sağlıklı bir metal değildir. Sıvılar tarafından kolayca korozyana uğrarlar. Peltiyer de kimsal olduğunu düşündüğüm (neden yapıldığını bilmiyorum bu yüzden öneremem) bir madde. Bunları akvaryum ısı kontrolünde nasıl kullanacağız bunu da açıklarmısınız.
Bence canlılar için bulacağımız çözümler kendimizin kullanacağı hijyenik seviyesinde olmalı. Yoksa istemeden onların hayatlarını kaybetmelerine sebep olabiliriz. Bence en iyi çözüm profesyonel cihazlar kullanmak ve bilen kişilerden bunları temin etmek. Konu başlığında olduğu gibi "basit bir devre" değil bu. Ya da basite alarak bu tarz konulara geçici çözümler bulmamalıyız. Kalıcı ve kesin çözüme odaklanmalıyız.
 
Çok ince ayrıntılar yazılmadı sadece istediğim soruma cevap olan ana başlıkları dile getirdi.

Eğer akvaryum ile ilgili arkadaşların ve yöneticinin bir sorusu varsa özelden yazsın.

Aradığımı bulduğum için fazla dallandırıp yer kaplamak istemiyorum.
Saygılarımla.

Sn. yasinmak

Mesajlarınızın birinde diyordunuz ki bana balık tutmayın, tutmasını öğretin. Size balık tutmasını nasıl öğretmemizi isterdiniz. Tabiki bildiğimiz şeyleri size anlatarak öğretmeye çalışacağız. Ama bu bizim size anlattıklarımızı sizin bilip bilmediğimizi biz bilemeyiz. Bu yüzden Sn. aksi ve ben size dedikki konuyu daha ayrıntılı bizlerle paylaşsaydınız burada oluşmaya çalışan polemikler de olmayacaktı.

Bu arada Peltier (Peltiev değil) bu tip soğutma sistemlerinde en yaygın kullanılanı imiş ama ben size en ucuz yöntemi sunmuştum. Hani maliyetten bahsettiğiniz için.

Esen kalın.
 
Sonay kardeşim ben illaki bakır uçlu olan termostat olsun demedim tabiki bakırın korozyon etkisi var ama piyasada bir sürü termostat çesidi var analog ve dijital olmak üzere artık kendine uygun bir termostat seçmeli ben yalnızca yol gösterdim artık yolda nasıl gideceği ona kalmış bir şey kolay gelsin
 
Peltierle akvaryum soğutulması acaip ilginç geldi bana. Bu şey kimyasal değilmiymiş. Belki de izolasyon yaparak kullanıyorlardır.

dupisk dostum haklısın galiba paslanmaz çelik termostatlar da varmış.
 
:)tossun2008 kardeş peltier direnci hafızama peltiev olarak kazınmış bırak kalsın 35 senedır peltıev olarak kazınan bışeyı googledede gerçek adını bulup değiştırebılırdım:) yanlız tavsıye ederım bu malzemeyı arkadaşlara çok ilginç cihazlar tasarlanıyor enson sicak ve soğuk içecek kupası olarak tasarladım işe yarıyor:)
 
Akvaryum.com Forum: Akvaryum Su Scaklndan ikayet Edenler Burayaözüm bu kadar basitmiş. Aranılan kan bulundu. Birde bu havada akvaryum ısınırmı diyen cahil arkadaşlarıma tek söyleyeceğim şu an tankın önünde vantilatör var akşamları buz ilave ediyorum. Sıcaklığı 30 dereceyi gördü. Bilmeden konuşmak ne kadar kolay dimi..
 
kumanda devresini nasıl yaparsın bilmiyorum ama öle bi soğutma şeklini yok diyen veya bilip bilmeden dalga geçen arkadaşlar önce iyice bi araştırıp öle yazın isterseniz. bende balık bakıyorum her akvaryumun ısıtılması gerektiği gibi soğutulması da gerekir amaç balıklara daha iyi bakmaktır. arkadaşım ben baktım netten hiç uğraşma 20-40 tl arasında değişen bu iş için tasarlanmış fanlar var.
yardımcı olmak isterdim ama bilmiyorum eğer öğrenirsem yazarım ama uğraşma derim ben.
 
Akvaryum.com Forum: Akvaryum Su Scaklndan ikayet Edenler Burayaözüm bu kadar basitmiş. Aranılan kan bulundu. Birde bu havada akvaryum ısınırmı diyen cahil arkadaşlarıma tek söyleyeceğim şu an tankın önünde vantilatör var akşamları buz ilave ediyorum. Sıcaklığı 30 dereceyi gördü. Bilmeden konuşmak ne kadar kolay dimi..

Bu havada akvaryum ısınır mı diyen o cahil arkadaşılardan bir tanesi yıllarca akvaryum baktı. Ürettiği balıkları çevresine hatta akvaryumculara sattı :) Bir ısıtıcı dijital olarak 1 veya 0 çıkışı vermez. Isıtıcı 26 da devreye girip suyu 27 dereceye getirdiğinde ölçüm aldığınız yer ısıtıcıdan uzak olacağından ısıtıcının etrafındaki su 28 dereceye çıkmış olacaktır. Isıtıcı termostatı ayarlanan set değerinde kapansa bile ısıtıcının rezistansları ve dış camı aniden soğumayacağı için bir süre daha akvaryumu ısıtmaya devam edecektir. Devreye aldığınız fan ısıya suyun dış yüzeyinden müdahale etmeye çalıştığı için de ani ısı düşüşü sağlayamayacak ve balıklar olması gerekenden daha sıcak suda yaşamış olacaktır.

Peki bu sıcaklıkta balıklar ölür mü? Beslenen balık cinsine göre değişmekle beraber direk ölüm gerçekleşeceğini sanmıyorum ama hastalıklara davetiye çıkarılmış olacaktır.

Buzu da inşallah suyun içine ilave etmiyorsunuzudur.

Saygılar.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst