Termostat

ısıtıcının ayarını düşür direk hiç üzülmez ve bu kadar zahmete girmezsin akvaryumuna bir su sıcaklığı ölçebilen film al akvaryumcularda satılır bir iki deneme ile doğruyu bulursun ısıtıcını ayarlarsın devreye falan gerek yok bence :))
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ya yeğenim sen burayı oyalıyormuşsun gibi geldi bana.yeğenim senin akvaryumda hava komprosörü yokmu.var.yazın ısıtıcıya gerek varmı yok.komprosör çalışırken zaten su soğur.sen bu işe yenimi başladın.fana ne gerek var ya.bizde zamanında yıllarca akvaryum baktık.çalıştırdık.zavkle izledik.akıl mantık var birde fan devresi istiyorsun ayıp bence.ben mersin sıcağınde ne fan aradım nede ısıtıcı kışın bile oda sıcaklığında ısıtıcım çalışmazdı bile.senin akvaryumun kaç metreye kaç metre kare ya.benim en son kullandığım akvaryum 1.20 m x 60 x 50 m lik özel yapım akvaryumdu.aklınızı kullanın derim.milleti gereksiz şeylerle oyalamayın.saygılar.


Hocam kusura bakmayın ama sizde uğraşmış biri olarak hiç mi fanlı soğutma sistemlerini duymadınız?Neyin oyalamasından bahsediyorsunuz.Ortada olan bir konu hakkında bir soru sormuş arkadaş

Dostum aynı sorun bendede var.Hem ısının gereğinden fazla düşmesini istemiyorum hemde fazla oynayıp karideslerimi öldürmemesi için ısının termostat bağlamayı düşünüyorum.Konuyu hortlatmış olayım.

Arkadaşlar akvaryuma takılacak bir bilgisayar fanına en ucuz maliyetli önerebileceğiniz termostat var mı? Manuel ayarlı 12-15 liraya termostatlar var ama termostatlar hakkında hiç bilgim olmadığından suda ölçüm yapılabiliyor mu onunla hiç bilmiyorum.Bir el atarsanız sevinirim.
 
Yazın ısıtıcıyı kapatsan bence sogutmaya ihtiyac olmaz

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Suya term sok term role yada kont kumnda etsin nc ve no ile fan ve ısıtıcyı kumnda etsin

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
yine aynı kullandığın sistemde yani termostat üzerinde COM- NC-NO kontakları mevcut ise bunları kullanarak yapabilirsin dolayısıyla ısı 27 yi geçince fan devreye girer altına düşünce ısıtma
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst