Akım transformatörü Hakkında

Sn.Ertug_TR ,hiç bir mahsur yok.Düşündüğün gibi bağlantı yapabilirsin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Selamlar;
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Akım trafosunun 10 VA olması demek trafonun harcadığı güç mğ ? Sayaçlarda da harcadığı enerji 1,5VA yazıyor. Ben süzme sayaç bağlayacağım. Burada sayaçtaki endeksi okuduktan sonra sayacın harcadığı gücü bir şekilde düşmem mi gerekiyor. Birde ALCE marka almayı düşünüyorum ama onlarda da 250/5A CL:0,5 barasız tip yok. Başka marka tavsiye eder misiniz yada CL:1 veya CL:3 taksam ne gibi sorunlar olur. Saygılarımla
 
akım trafosunu sayaca taktığın için cl 0,5 uygun gelirdi daha hassas deger alırdın cl1 veya cl2 ampermetrelerde kullanılır olması hassasiyeti etkilemez sanırım bu deger saatteki sarfiyatı etkiler
 
1. Akım trafosunun sekonderine bağlayacağın cihazın harcadığı gücün en fazla 10VA olması gerekir. Sayacınki 1,5VA ise sorun yok.

2. Sayacın harcadığı gücü endeks değerinden düşmenize gerek yok.

3. akım trafosu sınıfını mutlaka 0,5 seçin. sınıf 1 veya sınıf 3 seçerseniz ölçüm pek hassas olmaz.

4. 250/5 barasız başka markalar da var. Ama etiketlerinde yazan "sınıf:0,5" pek doğru olmuyor. Alce markalar %90-95 doğru çıkıyor. ECS markasının barasız tip 250/5 akım trafosu olacaktı. ECS ninde sınıf:0,5 değeri genelde doğru çıkıyor.
 
Yerli üreticilerin hepsi 250/5 class 0.5 Barasız üretiyorlar oyüzden endişe etmenize gerek yok fakat sayaca baglayacağınız akım trafosu sanayi bakanlıgının emriyle artık mühürlü olması gerektigi icin Alce marka trafoları kullanamazsınız.Suan yerli üreticilerden sadece Unitrans bu üretim iznine sahip ve bu markayı düsünmenizde yarar var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,401
Mesajlar
917,281
Kullanıcılar
450,295
Son üye
tugrulkusderci

Yeni konular

Geri
Üst