akım trafosu oranları

Sayacın akım trafosu ile kompanzasyon sisteminin akım trafosunun aynı değerlerde olması gibi bir zorunluluk yoktur.Tedaş sizin kompanzasyon sisteminizle ilgilenmez.Reaktif veya kapasitif değerler belirli değerlerin üzerindeyse cezayı yazar siz de ödersiniz.Kompanzasyonu sağlamak tedaşın değil sizin görevinizdir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kompanzasyonda, kondansatör grupları devreye girdikçe, ana koldan çekilen akım düşeceğinden, kompanzasyon akım trafoları daha küçük seçilebiliyor.Kompanzasyon çalışmadıgı an, sayaç devresınden yanı anahatdan da gercek akım değeri gececeği için sayaç akım trafoları olması gereken değerde secilmişdir.
Rahat olunuz.
 
Peki bizim bir tesisimiz var sayaç og de çarpan 2070 bu ay 1 milyar ceza geldi akım trafo şuan ağ de biz bunu ruleti og ye uygun role alacağız ve og akım trafo koyacağız burası dengesiz yük günü gününü tutmuyor çalışması belli degıl kompozisyonu og den yapsak referans og den alsak akım trafo uçları bedeninden ricam bana x 5 sayaç og bulunuyor bunların reaktif hesabı nasıl yapilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,435
Mesajlar
917,591
Kullanıcılar
450,361
Son üye
trise

Yeni konular

Geri
Üst