akü şarj etme

Bende teşekkür ederim Sn.Corwin. Yani size özelden gönderdiğim msj.a ekleyeceğim yukarda anlattığım uygulama en ideali.Aküyü biraz küçük tutabilirsiniz ucuz olsun diye.Ama büyük büyüktür bir defa alırsınız.Jelmi,sulumu karar vermenizde şöyle yardımcı olabilirim;
Hocam;kısaca jel akü,anlık demeraj kabiliyeti suluya göre düşük,ömrü suluya göre en az 2 kat fazla,fiyatı ise en az 2-3 kat fazla.Şarj akımı yüksek,tam boşalmış olsa bile geri kazanılabilen bir akü çeşidi.
Ben olsam suluyu tercih ederim çünkü;ucuz,anlık demeraj kabiliyeti yüksek,inverter şarj gerilimine uygun v.b.Ne olur 3 yılda bir akü yenilerim ama her yerdede bulurum.Birde nede olsa bir araba kadar şarj deşarj yapmıyacağınızdan tahminimce bir sulu akü size jel ömrü kadar gider.Haydi hayırlı akşamlar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn. Malisert32 aküyü şarj etmek için yine bu inverterımı kullanacağız yoksa başka bir alete ihtiyaç var mı? netten biraz baktım da sanki şarj etmeyen bir alete benzettim bunu?
 
Sn.Corwin;Size ismini verdiğim inv. kendi şarj eder.Yani şarjlı inverter diye satıcı özellikle not düşer.220Vac giriş var,12vdc malum kırmızı ve siyah 10 mm. kablolar akü + ve- ye birde 220 çıkış var.220 giriş takılı olduğu müddetçe hem şarj eder hemde beslemeyi yapar yani elk.var iken şebekeden besler, elk. gider gitmez devrede aküden devam eder.Siz elk.ğin gelip gittiğini anlamazsınız bile.Yani her an tetikte,nöbette diyelim,güzel değilmi?Bence güzel.
Satıcı özellikle belirtir ama ben yinede uyarayım;akü bağlantısını ters takarsanız garanti dışıdır ve inv. hafif arıza yapar,Aman + ve-'ye dikkat.
 
evet gerçekten güzel. tepkime süresi çok hızlı demekki upslerden daha hızlı bir tepkimesi var. yardımlarınız için çok teşekkür ederim hemen sipariş veriyorum.
 
Sayın malisert32, peki invertör ile aküyü nekadar zaman kullanabileceğiz(yıl)?Yukarıda bahsettiğiniz sistemi elektriğin hiç olmadığı bir yerde led lambalar için(2-3 adet) de kullansak, akü yaklaşık kaç saat gider.Aküyü sonra eve getirip invertörle şarj edebilir miyiz?
 
Sn.zeytun70;Biliyorum çok gecikmiş bir cevap oldu,kusura bakmayın yeni gördüm,uzun zamandırda girmiyordum.
1=akü ömrü,yani ne kadar zaman kullanabiliriz? 2=Bir akü bize kullanımda akım çekme yönünden ne kadar gider demek istediğinizi tahminle;
1=akü ömrü;genelde şarj ve deşarja en çok dayanan jel akülerdir.Normal kullanımlarda üreticiler genelde 8-10 yıl ömür takdir eder.Tabii hatalı şarj ör;bir akünün haddinden fazla şarj akımı verme gibi durumlarda akü ömrü çok kısalır.Bahse konu inverter max. şarj voltajı 13,8 V. olduğu için bu tehlike yok anlamındadır.Denemelerimde gördüğüm;bu inv. akü doldukça akımı azaltarak max. şarj yani aküyü tam kapasite dolduruyor.
2=Bir akünün çekilen akıma dayanımı bilindiği gibi akünün kapasitesi ile doğru orantılıdır.Ör;12DCVx50 AH akü=600 watt yani 1 saatde 600 watt çekilebilir,yada tüketim diyelimki 50 watt ise bu aküden 12 saat 50 watt akım çekebiliriz anlamına gelir.Sizin 2-3 led kullanımında 50AH aküyü 1 ay hiç şarj etmeden devamlı kullansanız bile bitiremezsiniz.
Diyelimki bir bağ eviniz var;hafta sonu gidip 2 gün kalıyorsunuz.İşte tv,leptop,ışıklar v.b. kullanım için bu inverter ile 120-150 AH bir akü alsanız yeterli,belkide çok bile gelir.Tekrar eve döndüğünüzde aynı inverter ile bu aküyü evde şarj edip sonraki hafta sonu için hazır demektir.
Bu gün bu inverter ile kare sinüs çalışmamda 245 ACV.u 212-215 ACV.a regüle ettiğinide gördüm.Eee bir modifiye sinüs inverter ancak bu kadar güzel olur.Ben memnunum,tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,992
Son üye
plaxo

Yeni konular

Geri
Üst