ade7758 ile reaktif güç

palles

Üye
Katılım
17 Nis 2008
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
39
herkese kolay gelsin,
arkadaşlar benim ade7758 entegresi ile reatif güç ölçmem gerekiyor daha önce bu entegreyi kullanan veya nasıl çalıştığını bilen varsa bi yardımcı olabilirmi.
teşekkür ederim şimdiden...
 
ADE7753x serisi ile baslamani tavsiye ederim. Direkt tree phase sorun olur. Takildigin yer neresi?
- Sample alma?
- sense circuit?
- Haberlesme ?

En onemli konulardan bir tanesi haberlesme ic dinamiklerini( buffer kullanimi ve registerlar) cozmen. SPI kolay olacagi icin tavsiye ederim. Haberlesme konusunu cozemezsen, iceride ne oldugunu anlayamazsin.
3 sene kadar once %60 kadarini tamamlamistim projenin, lakin proje iptal oldu ve bende kenara attim. Hatirladiklarimdan veya dokumanlardan yardimci olmaya calisirim. Bu aralar forumlari takip etmeye fazla vaktim olmadigi icin mesajlarim gec gelebilir, simdiden mazur gorursun umarim...
 
ilgilenmeniz yeterli geç olsun güç olmasın inşallah. açıkcası bu işe yeni başladım ve her türlü bilgiye ihtiyacım var çok sağolun ben şimdi sizin dediğiniz gibi haberleşme işini çözmeye çalışacağım yinede zahmet olmazsa elinizdeki bilgileri bana ulaştırırsanız çok mutlu edersiniz.
 
Hocam eğer elindinizde varsa C ile yazılmış örnek kod var mı bu entegre ile ilgili?Varsa yollayabilir misiniz acil ?
 
ADE7758 Oldukca karmasik ve guclu bir sayac entegresi. Oldukca fazla registeri var. Ben de Sn. katana gibi bundan 5 yıl önce bu entegre ile akıllı sayac yapmistim. Oldukca guzel calisan bir entegre. Tamamen Pic kullandım ve asm da yazmistim. SPI kullanarak haberleştim. Bu entegreyi anlamak icin analog.com dan indirebilecegin tum dokumanlari indir bence. Tum registerlarin ne ise yaradigini nasil sorgulanacagini iyi anlaman şart. puls cikisi ureten ADE7757 gibi entegrelerin aksine ADE7758 çalışma yapısını iyi anlamadan sonuç alinamiyor. Birde ADE7758 iyi olcumler alabilmesi için mutlaka PCB tasarımının da datasheet ve application note larda anlatıldıgı gibi olması lazim.

Asil mesajında nasil calistigini bilen anlatabilirmi demissin. Gercekten bunun nasil calistigini anlatmak uzun iş bu yuzden dokumandan okuman cok daha yararli olacaktır. Daha fazla yardımcı olamadıgım icin uzgunum. Gercekten kolayca anlatilacak birsey degil.
 
Ben de ade7758 entegresi ile enerji analizörü yapmak istiyorum.Bu entegre ile uğraşan arkadaşlara bir sorum olacaktı.Entegrenin datasheetinde entegrenin kalibrasyonu ile ilgili algoritmalardan bahsediliyor.Bütün bu algoritmalara gerek var mı?Yoksa kalibrasyon olmadan da entegrenin registerlerinden dogru veri okunabilir mi?
 
Arkadaşım galiba bu konuda pek bilgi sahibi yok bende zamanında sormuştum.Karmaşık ve bir dizi işlem gerektirmesi nedeniyle biraz vakit ve bilgi gerektiren bir iş ADE7758 ile çalışmak anladığım kadarıyla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,192
Mesajlar
915,735
Kullanıcılar
449,967
Son üye
Gokhanttu

Yeni konular

Geri
Üst