acil komp. yardımı

enorma

Üye
Katılım
22 Şub 2007
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
39
arkdaslar ben yeni mezun oldum ve bu işlerde acemiyim su an bi firmada tansas migros ve sok magazalarının kompanze işlerini yapıoruz. benim sorunmum su an bututn magazların aydınlatma armatürlerine 12 mf 220v luk kondansatörler baglanıcak ve bu bizim kapasitif degerimizi arttıracak benim bu kondansatörün kompanzasyonu nası etkiliyeceğini hesaplayan bi formul bulmam lazım bilen varsa ve yardımcı olursa cok memnun olurum şimdiden cok saolun ??? ???
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Qc= U*U*314*C formülü ile kapasiye değerini hesaplayıp,durumu buna göre yorumlayabilirsiniz.12mf
rakamını nereden bulduğunuzu bilmiyorum.Bu rakam genelde şöyledir. 20w için 4,5,36 w için4,8 , 58 w
için 7 mf ( cetvellerden veya Bayındırlık birim fiyatlarından ayrıntıları bulabilirsiniz ) .Yaptığınız işin adı
"münferit kompanzasyon"oluyor ve bayındırlık fiyatları ile yapılan işlerde,yapılmaması kabule mani hal teşkil eden işlerdendir.Öncelikle lamba tip ve sayılarını tespit ederek işe başlamanız gerekiyor.Hesabı
yukardaki formüle göre yaparsınız.
 
tesekkür ederim arkadasım bu arada o formülde ki 314 mü yoksa 3.14 mü merak ettim 314 mü 314 alırsam 182 var gibi bi rakam cıkıo. biraz büük gibi geldi bana ???
 
2 * pi* f =314 ( üçyüzondört ) olacaktır.
 
tekrar cok tesekkür ederim yardımlarınız için
 
kardeş heap yapsanda nereye kadar tutacak
en iyisi saati takip et belirli zaman aralıklarında oyle kontrol panelinden ayarlama çalış kolay gelsin
 
Aydınlatma armatürleri için yapmış olduğun kompanzasyon, aydınlatma armatürlerinin endüktif yükünü münferit olarak kompanze etmektir. Oysaki mağazanızın ana panosunda birde merkezi kompanzasyon sistemi mevcuttur yaptığınız işlem merkezi kompanzasyon sisteminden sisteme verilen kapasitifreaktif güç ihtiyacını azaltacaktır bunuda reaktif güç kontrol rölesi zaten yapmakta endişelenecek bir durum yok. Dikkat etmeniz gereken siz bu uygulamayı yaptıktan sonra merkezi kompanzasyon sisteminizdeki  kondansatör grup güçlerinin fazla gelip gelmediğini kontrol etmek(cosfi takip) aksi taktirde tesis aşırı kapasitife girer.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,397
Mesajlar
917,249
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Geri
Üst