50 mt. mesafede kaçlık kablo kullanmalıyım

musa_33

Üye
Katılım
23 Tem 2009
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar herkeze kolaygelsin benim sorunum şu şekilde:11KW bir adet dalıgıç pompa var ölçü panom ile motor arasında 50 metre mesafe bulunmaktadır.ben bu motoru beslıcek oldugum kablo kesıtını nasıl hesaplamalıyım yada kaç lık kablo kullanmalıyım yardım larınız için şimdiden teşekkürle.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ilgilediğini için teşekkürler evet 3 faz belirtmeyi unutmuşum
 
ben endişelendiğim zaman bir büyük kesitini çekiyorum, ilk kalkış anı nasıl, şebekeyi zorlarmı ? motor yüktermi yol alıyo, bunlar kesit içi önem li değil mi arkadaşlar
 
arkadaşım sen 4 lük kablo kullan daha garanti olsun.
 
50mt lik olan bir mesafede 2.5 luk kablo yeterli gelmez motorun çalışma süreside önemlidir 4 lük kablo hem garanti hemde bütün çalışma süresi için güvenilirdir çünkü 2.5luk kabloda 100de 100 ısınma yapacaktır
 
50 mt olusacak güç kaybı 330 wattır buna göre 4 lük kablo kullanman gerekmektedir
bu arada 11 kw nın yıldız üçgen olduğunuda unutmayın lütfen
 
kolay olarak formül kısaca söyle s=(P*L)/(U*u*k)
s: kesit mm kare
P: güç watt olarak
L: iletken uzunluğu metre
U: besleme gerilimi
u: gerilim düşümü
k: iletkenin iletim katsayısı

k bakır için 56 alınabilir. u ise istenen maksimum gerilim düşümüdür. 3 fazlı sistemlerde genellikle %5 ten çok olması istenmez.

kolay gelsin
 
Şebeke hattını kullanıyorsanız gerilim düşüm hesaplaması %3 ten hesaplanır. Ve siz 4x4 mm2 kablo kullanırsanız eğer gerilim düşümünüz %1.70 çıkıyor ve ideal değerdir bana göre.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,231
Son üye
matrix96

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst