4mm ve 6mm kablo kaç amper taşır

durun ben de alakasız bir yerden maydanoz olayım. bak güzel insan eskiden buşon tipi sigortalar vardı evlerde asfalya derdik (izmir ağzı) attığı zaman değiştirmek yerine söker içine çoklu kablodan 5 amper için bir tel koyardık. şimdi çayna ( made in chine or prc) kabloları ile karıştırma. adam gibi çok telli bakır kablo. bir de bu soruyu burada soruyor olman oldukça ilginç. hani hz google zaten bu tür sorulara cevap verebiliyor. bak biraz daha araştırmacı gazeteci olursan @ikayserili arkadaşımız var. onun yazdığı programlar var biri de elektronik paket. senin benim gibilerin bir çok sorusuna cevap veriyor.
Baba, beni eskilere, çook eskilere götürdün" asfalya" dıyerekden. Her amper çeşidindeki buşonda ayrı bir renk standardı olurdu. Aklımda kalan dogru ise, (düzeltmelere açık ve teşekkür ederim.)
6 amper mavi
10 amper kırmızı
16 amper gr
20 amper
25 amper
35 amper siyah ( buyuk gövde)
Her zaman yeni, saglam buşon bulmak ne mümkün, aç/sıyır 0.75 mm( o kare işaretini yapamadım) vicdanına kalmış olarak dola eski buşona yol ver, gitsin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Üreticilerin kataloglarında yazar, oradan bakabilirsiniz. Ayrıca kablolar çap (mm) değil, kesit olarak ifade edilir (mm^2).
Soru soran kişi elektrikle ilgili bir meslek sahibi değil malesef . Zaten sorunun kaynağı burada .
@paskomya ustadan el alıp bir alakasız bilgide ben yazayım...

Klavyede metrekare daha doğrusu yazmak için : alt+0178

Metreküp yani yazmak için : alt+0179 tuşları kullanılabilir.
Googledan copy paste yapıyorum ben :)
 
Paskomya ustamın bahsettiği iletkenin !
herbir teli 6 amperdir,şaşmaaaz.Buşon
yetişmiyorsa,delikli 1 kuruş takviye .;)
@sami inci ustam, ben de 6 ampere bir açıklama getirmek isterim. Önceki sene bu mevzu bahsı ince tellerden oluşan ucuz yollu bir kablo (hoparlör kaplosu adında) aldım, bükmeye gelmiyor kırılıyor. Artık hurda bakır da olsa içinde daha ucuz hangi dolgu malzemeleri varsa? Bakır pahalı, ucuzdur vardır illeti meselesi... Durum böyle olunca 5 veya 6 ampere dayanır mı yoksa daha fazlaya mı dayanır denemek lazım.;)
 
Hatırlarsanız," Paskomya ustamın bahset-
tiği " tabirini kullanmıştım .O zamanlar,TSE
diye bi kavram yoktu.Hani,silah icadoldu
mertlik bozuldu hesabı,TSE icadoldu,
standart bozuldu diyelim ? ( maalesef ).
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst