4 Eksen Test

@m_senturk , temel eğitimin nedir , düzeyi nedir ?

Benim verdiğim resimdeki yol ile senin verdiğin resimdeki yol aynı mı ?
Hadi benden korkmuyorsun bari Allah dan kork ...

eğitim düzeyim yetecek kadar :) abi ben programı kurdum ve yerini felan değiştirmedim. kurdum masaustunden kısayoluna tıklayıp çalıştırdım hepsi bu. senin gösterdigin yolda sc ye ait dosya klasör yok. kurarkende program nereye kuracaksa o yol vardı ve ben hiç dokunmadım next next deyip kurdum. abi biz neden anlaşamadık seninle bu konuda :)
 
Beni dinlemediğin daha doğrusu yazdıklarımı okumadığın için.
Solidcamin nereye kurulduğunu sormadım.
Ayarlarında gpptool yolu neresi diye sordum.
Sen ne cevap yazdın ?

Sc ayarlarında gpptool satırında sağda aşağı açılan imlece tıkla orijinali de senin yazdığın da orada gözükür.
Sen ne yazarsan yaz orijinalin olduğu yere bakar.
Orijinal satırı seç ve gpptool uda oraya yapıştır.

------
Eğitim düzeyi sorusunu bile yanlış algıladın ve olumsuz cevap yazdın.
Ona göre açıklama yapacaktım ama nasip meselesi işte.
Neyse ki hakaret değil de çözüm için yazdığımın farkındasın ...

Kısayoldan çalıştırma önce solidworks çalıştır sonra sc .
 
Bugun "bir probum bile yok" diyen arkadaşlar için MACH3 de Takım Sıfırlama Probu programlayacağız:)

Öncelikle;
1) Config>Port&Pins>İnput Signals menüsüne geliyoruz.
2) Probe satırında Enable kısmını aktif yapıyoruz.
3) Port numaramızı yazıyoruz (Genelde 1 oluyor)
4) Pin kısmına ise kontrol kartınızda hangi pini kullanacaksanız onu yazıyoruz. Active Low Disable (X) olacak. Tamam diyoruz.(İlla probe için ayrılmış pin olması gerekmez. Mesela limit için ayrılmış bir pini de bu iş için kullanabilirsiniz.

Sonra;
5) Operator>Edit Button Script tıklıyoruz. Auto Tool Zero düğmemiz ve diğer birkaç düğme yanıp sönmeye başlayacak. Biz Auto Tool Zero düğmenize bir kere tıklıyoruz.
6) HiddenScript ekranı açılacak
7) Message( "Not Yet Implemented" ) yazısını silip aşağıdaki kodu yapıştırıyoruz.

PlateThickness = GetUserDRO(1151)
If GetOemLed (825)=0 Then
DoOEMButton (1010)
Code "G4 P1" 'P1 değeriyle oynayabilirsiniz. Amacı auto tool zero tuşuna bastığınızda harekete geçmek için ne kadar süre beklemesi gerektiğidir. Mesela acelem var derseniz 0.25 yapabilirsiniz:) Yalnız nokta ile virgül değil

Code "G31Z-40 F500" '-40 değeri Z eksenininsıfırlama yapmak için en fazla ne kadar ineceğinin sınırıdır. Mesela Auto tool zero dedeniz ve Z inmeye başladı. -40 birimde probu göremezse işlem iptal :) F500 ise bildiginiz gibi iniş hızınız. Düşürmekte fayda var.
While IsMoving()
Wend
ZProbePos = GetVar(2002)
Code "G0 Z" &ZProbePos
While IsMoving ()
Wend
Call SetDro (2, ProbKalınlığı) 'Buraya virgülden sonra boşluk bırakarak probunuzun kalınlığını giriniz. Mesela 10.5 gibi. Onluk ayıracının Nokta olmasına dikkat)
Code "G4 P0.25" 'Buradaki P değeri sıfırlama işlemi bittikten sonra Z ekseninin alt satıra yazacağımız değere kalkarak ne kadar süreyle beklemede kalacağıdır.
Code "G0 Z20" '20 değeri Z nin probu gördükten sonra ne kadar yükseğe kalkması gerektiğidir
Code "(Z ekseni sıfırlandı...)" 'Buraya sıfırmala işlemi sonrasında Mach3 Statüs barında yazmasını istediğiniz mesajı yazacaksınız.
Else
Code "(Z Eksen Sıfırlama Hatası... Bağlantıları kontrol ederek tekrar deneyiniz...)" 'Anlaşılacağı üzere hata durumunda mesajınız
Exit Sub
End If


NOT: kırmızı ile yazılı notları silmenize gerek yok direkt kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. Script (') işaretinden dolayı açıklamaları dikkate almayacaktır. Yukarıda yazılı kodu yapıştırdıktan sonra sadece prop yüksekliğini düzelterek de çalıştırabilirsiniz. Hata olmaması için kontrol edilmiştir.

Parametreler de düzenlendikten sonra File>Save yaparak X ile ekranı kapatıyoruz. Tekrar düzenlemek istersek 5 nolu maddeyi aynen uygulayın.


Prob olarak NO buton kullanabilirsiniz. Bu durumda bağlantınızı butonun bir ucuna pin kablonuzu bir ucuna da com kablonuzu bağlayacaksınız. Yada sisteminize göre uyduracaksınız :)

Artık herşey hazır. kesici ucunuzu makul bir yüksekliğe getirip AUTO TOOL ZERO butonuna basabilirsiniz. Yalnız deneme aşamasında probu elinizle temas ettirip parametrelerinizi kontrol ediniz. Aksi takdirde uçlarınız kırılabilir yada makineniz zarar görebilir.

Kimilerinin bedeli mukabili sattığı bu script hizmetinizdedir. Hemde bedava :) Umarım işinize yarar. Selamlar...
gpeker2003 önceki konulardan bunu buldum ama programdaki "Operator>Edit Button Script" kısmını bulamadım? tam olarak nerede o menu? zamanın olursa fotograf koyabilirmisin? teşekkürederim.
 
Adsız.jpg

@m_senturk Eğer menuler sende görünmüyorsa, c:\mach3\"profil adı".xml dosyasını notepad de açıp <MenuOff>1 parametresini kontrol et. 1 rakamını 0 (sıfır) yap. Tabi yaparken mach3 programı kapalı olsun.
 
Ekli dosyayı görüntüle 11979

@m_senturk Eğer menuler sende görünmüyorsa, c:\mach3\"profil adı".xml dosyasını notepad de açıp <MenuOff>1 parametresini kontrol et. 1 rakamını 0 (sıfır) yap. Tabi yaparken mach3 programı kapalı olsun.

sanırım sürümle alakalıymış. Mach3Version3.043.066 bu sürümü yukledim soyledigini buldum. bu mach 3 ayarlarını yedeklemek için profiladi.xlm dosyasını almamız yeterli olur mu?
 
@KAZIMUGUR abi mach3 ü öğrenmek için kurcalıyorum yeni versiyonu yukledim ama nedense sacma sapan simulasyon cıkıyor. I ve J ye gelince buyuk daireler cıkıyor. resim ekliyorum bunun sebebi nedir ki?

cam bu;

sen.JPG

ama mach3 programında böyle görünüyor..

Ekran Alıntısı.jpg
 

videonun başındaki gibi once köşeleri alıp sonra y ye paralel silindir kazımayı nasıl yapıcaz ? bende sürekli 4. eksen çapı yanlış diyor. yuzeyden mi işlicez yoksa profil olarak mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,515
Mesajlar
918,193
Kullanıcılar
450,512
Son üye
Cak Machine
Geri
Üst