3D Yazıcı Kendi Tasarımım(Aktif Forum)

DLP mi FDM mi SLA mı


  • Kullanılan toplam oy
    8

Dizayni inceledim. Fikrimce o urunun uzun vadede stabil calisacagini dusunmuyorum. Bir sure sonra mutlaka degisiklik yapmak zorunda kalacak.

- Bu dizaynda y ekseninde esneme ve titreme olacaktir. Ozellikle bu boyutta. Birde ustune metal yerine pleksi kullanmis. Bu urunun uzun vadede hic sansi yok.

- Tasarimda, 4 aluminyum isitici yatak birlesirilerek kullanilmis. Uzerine de mutlaka cam vs. Koymak zorundasiniz. Birde bunlarin hepsini bir arada tutacak iskelet de eklendiginde tablanin agirligi azimsanamayak boyutta olacak. Bu tablanin, baskida surekli hareket edecek olmasi, hareket elemanlarini da zorlayacaktir.
 
Parçaları metal mi yapıyım
 
Parçaları metal mi yapıyım
Dusunceme gore, bu boyutta yazici yapmayi dusunuyorsaniz bu tasarimdan vazgecin. Bu arkadas evinde hobi olsun diye ugrasmis.
Profesyonel baski yapan yerleri incelerseniz, buyuk boyutlar icin bu tasarimi kullanmadiklarini tahmin ediyorum.
 
Ben gövdeyi cncde kestirttim
 
human-scale-3d-printer-gigabot.jpg
Bu tarz bir tasarima gecmenizi oneririm.
 
Bir maliyet arastirmasi yapin. Daha sonra basinizin agrimasindan iyidir. Tabi su an kullandiginiz tasarimi da inceleyin. Belki basari saglamislardir. Sonucta, kendi dusuncelerimi yazdim.
images.jpeg
 
Sağolun ben biraz araştırayım.
 
Verdiğiniz link e tekrar göz attım. Yorumlarda, tahmin ettiğim gibi y ekseninin stabil çalışmasıyla ilgili sorun yaşıyorlar. Çözüm olarak 4 mm. demir aksam kullanarak aşmaya çalışmışlar. Ancak düşük hızlarda baskı alabiliyorlar sanırım. Yüksek hızlarda esneme ve titreme var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,880
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst