3D (3 Boyutlu) Yazıcı

Marlin configuration.h dosyası
 

Ekli dosyalar

  • configuration.txt
    40.4 KB · Görüntüleme: 10
mintemp :minumum sıcaklık alarmı.hotend termistör takılı olmadığı için veriyor.bu şekilde extruder step motor hariç manuel çalışmaya bir engel yok ama stl dosyası içimn hareket alınmaz.
 
  • Beğen
Tepkiler: akg
Sorunuzu anlayamadım.

Eğer ticari olarak yapıp yapmadığımı soruyorsanız uğraşım hobi amaçlı.
Burada yazmamın nedeni benden sonra 3D yazıcı yapacakların bilinmezliklerini azaltarak daha kolay yapmalarına yardımcı olabilmek.
benim sormak istediğim cihaz hakkında değildi. cihazdan çıktı alınan ürünler hakkında idi. cihaz bittikten sonra istediğimiz parçaları yapar mısınız onu sormak istemiştim

Asus zenfone 6
 
Ben yapmıyorum ama sahibinden com da 3D yazıcı parçaları ve hatta istediğiniz ürünleri basıp satanların ilanlarını görmüştüm.
 
evde bozulan bir mixer için bir parça istedim. resmini gönderdim 200 TL fiyat çıkardılar. bu parça bir dişli, sıyırmış, eski bir mixer... abes bir fiyat istiyorlar genelde.

Asus zenfone 6
 
Uygun bir çözüm bulamazsanız ben yardımcı olurum.

Parçanın çok şekilsiz olmayıp, basılabilir olması gerekir. Henüz 3 boyutlu çizim yapamıyorum, uygun bir formatta (STL vb.) çizip göndermeniz de gerekecek.
 
Tabla eğrilinin ölçümle ve yazılımla dengelenmesi (auto bed leveling - tramming). Videyoda önce eksenler sıfırlanıyor daha sonra 4 noktadan ölçüm yapılıyor;


Ekli dosyayı görüntüle 31305 Ekli dosyayı görüntüle 31306 Ekli dosyayı görüntüle 31307

Tabladaki eğrilik nedeni ile, ısıtıcı tablayı üste almam ve üzerinde cam kullanmam, tesviye sorununa neden oldu. Gerekmeyeceğini düşündüğüm için, genelde ısıtıcı tablanın 3 veya 4 noktasından ayar vidası ve yay ile yapılan tesviye düzeneğini yapmamıştım.

3D yazılarda adı geçen "auto bed leveling (otomatik tabla tesviyesi)" adını duymuştum ancak adının yaptığı yanlış çağrışımla motor veya benzeri mekanik yöntemle yapıldığını düşünmüştüm. Oysa aslında yapılan tablanın X/Y düzlemindeki hatasınının sensör yardımı ile okunup yazılımın, X/Y düzleminin herhangi bir noktasında, hesapla bulunan hatayı Z kotuna eklemesi (veya çıkarması). Sağdaki foto Pronterface'de tabla eğriliğinin ölçüm sonuçları. Tablanın yataya göre eğri olmasının olumsuz bir etkisi kalmıyor.

Sensörü, H21A1 optik anahtar (3.21 TL), elimde olan SG90 9G servo motor (11.82 TL) ve alu parçaları ile yaptım. Elimdeki alüminyum parçalardan kıl testeresi, eğe gibi aletlerle yapıldı, daha düzgün bir sensör yapılabilir, internette farkı yöntemlerle (örneğin mekanik anahtar + servo) çalışan sensörler de var. Alu parça, yine alu klavuz parça içinde hareket ediyor. Parçanın ucu optik anahtarda devreyi kestiğinde yükseklik belirleniyor. Yazılımın (Marlin) içinden sensörün X,Y ve Z eksenlerinde nozülün ucundan ne kadar mesafede olduğunu, bir kere ölçerek vermeniz yeterli.

Ekli dosyayı görüntüle 31309

Yukarıdaki foto, youtube.com/watch?v=-vAxXwLKzkI videyosundan, H21A1 optik anahtarın bağlantısı anlatılmış.

Matrisin bir kenarındaki ölçüm sayısı yazılımın içinden tanımlanıyor. Ben iki verdiğim için 2 x 2 = 4 noktadan ölçüm yapılıyor, bence yeterli. Örneğin 4 verirseniz 4 x 4 = 16 noktadan ölçüm yapıyor.

Ben incelemedim ancak tablanız düz değilde, kendi içinde eğrilikleri varsa çok sayıda ölçüm yaparak yine tabladaki hataların düzeltilme şansı da var.
Merhaba Yusuf Bey,
Eski videolarınızı ve resimlerinizi incelerken Z eksen asansör sisteminiz dikkatimi çekti. Video ve resimlerde bu kısmın yan görünüşü olmadığından anlayamadım açıkçası. Asansörü alüminyum L'den yapmışsınız sanırım detaylı resim paylaşabilirseniz sevinirim. Bu arada backlash nasıl çözdünüz?
 
Ev taşıyorum, yerleşik düzene geçince sorularınızı fotoğraflı yanıtlayayım.
Evet alu L profil. Mekanikten az bahsetmişim, ayrıntılarını yazarım.
 
Allah kolaylık versin. Hasarsız taşınmalar olsun inşAllah. Yeni evinizde hayırlısıyla sağlıklı günler geçirmenizi ve güzel projeler yaratmanızı dilerim. Umarım projeler ve makinalar için yerler rezerve edilmiştir [emoji3]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst