
modem uzerinde kablolu bağlantı için birden fazla soket yok mu?iki ev arası 300 mt mesafe var fakat arada engeller olduğu kablosuz ağ çalışmadı cat6 çekersem araya switch gerekicek
araya bişey koymadan nasıl bir ağ kurabilirim bu iki ev arası mesela FİBER olurmu ?
ben sadece mesafe kısmını sordum nasıl çözücez. su borusu içi kanal kazıldı. o kanldan elektrik borusu içinden vericem kabloyu ama cat6 100mt den sonra çalışmıyo nasıl yapıcazmodem uzerinde kablolu bağlantı için birden fazla soket yok mu?
varsa ayrı switche gerek yok.
iki ev arasında baskasına ait arazi yol vb olmamalı birde.![]()
300 metre gibi bir mesafe için fiber optik çözüm en stabil ve uzun vadeli çözüm ama çok pahaloya mal olur kurulum maliyeti diğer seçeneklere göre yüksek görünse de bakım gerektirmeyen ve 20+ yıl dayanıklı bir sistem elde edersin kablosuz bridge çözümleri ise daha ekonomik ama hava koşullarından bile etkilenir öyle birşey düşünüyorsanda mutlaka armored fiber kablo kullan .modem uzerinde kablolu bağlantı için birden fazla soket yok mu?
varsa ayrı switche gerek yok.
iki ev arasında baskasına ait arazi yol vb olmamalı birde.![]()
birbirini doğrudan görmeyen bu 300 mt için nasıl bir bağlantı tavsiye edersinFiber kablo kullanacaksın m/m da s/m da olur, Mesafe kısa olduğu için m/m sfp modüller daha uygun fiyatlı. İki alanın birinde sfp girişli omurga anahtarı kullanacaksınız merkeziniz olacak (oldukça maliyetli), ve iki alanda girişlerinde sfp yuvaları bulunan çıkışları rj45 olan kenar anahtarı kullanacaksınız. Bu şekilde çözersiniz.
iki ev arası 300 mt mesafe var fakat arada engeller olduğu kablosuz ağ çalışmadı cat6 çekersem araya switch gerekicek
araya bişey koymadan nasıl bir ağ kurabilirim bu iki ev arası mesela FİBER olurmu ?