İki elektrik panosu arası kablosuz bağlantı/iletişim

Katılım
2 Ağu 2016
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
31
Güneş Enerjisi Sistemi kurulumunu yapacağımız bir ev var. Şebeke panosundan gelen bilgiyi, Güneş Enerjisi'nin panosuna kablosuz olarak aktarmak istiyorum. Arada 100 metrelik bir mesafe olduğu için kablo çekmem evin bulunduğu konumda biraz zor gözüküyor. Bu yüzden kablosuz bir iletişim kurma ihtiyacı duyuyorum.
Sistemi kısaca anlatmak gerekirse;
Şebeke ile Güneş Enerjisi paralel çalışıyor. Yani şebeke varken Güneş Enerji Sistemi(GES) çalışıyor, şebeke kesildiğinde ben GES'inde kesilmesini istiyorum. Benim düşüncem; şebekenin bulunduğu tarafa bir sayaç koyup, bu sayaç ile birlikte GES panomun içindeki röle/kontaktörü uyarmak istiyorum. Sayaç sıfırlandığında, röle/kontaktörümünde açıp GES'in ev ile bağlantısını kesmek istiyorum. Bunu da RF sistemleri ile yapmayı amaçladım. Ancak bu konuda bilgim kısıtlı olduğu için nasıl ve hangi malzemelerle bağlantı yapacağımı bulamadım.
Bu konuda sizinde bana önerebileceğiniz daha iyi ve kullanışlı bir sistem varsa veya yukarıda anlattığım sistemi nasıl geliştirebileceğim hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
şebeke-jeneratör transfer sistemlerini inceleyebilirsin. jeneratör yerine ges'den gelen hattı kurarsın.
 
Bu sistemler kablolu sistem. Ama ben aradaki 100metrelik mesafede kablosuz bilgi aktarımı yapmalıyım. Aynı sistemin kablosuz hali yani. Bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum.
 
rf sinyali bile olsa alıcı verici arasında irtibat elektrik olmadan çalışmaz. GES'i şebeke tarafına taşıyarak transfer panosu kullanmak daha sağlıklı olur. öbür türlü hem kablosuz sistem için ilave masraf olacak hem de arıza durumunda şebeke ve ges devrede kalırsa yangın riski oluşur.
 
GES panom evin yanında olmak zorunda çünkü panellerim evin çatısında. Şebeke ana dağıtım panosuda 100metre mesafede. Arada kablo çekmek veya GES panomu şebekenin yanına taşımak çok zor, olmaz yani. Bir şekilde bunu kablosuz olarak çözmem gerekiyor malesef.
 
dağıtım panosundan gelen branşman hattının eve giriş noktasını neden kullanmıyorsun peki ?
 
şebekenin yanında aynı zamanda evin jeneratörü var. şebeke gittiğinde jeneratör anında devreye giriyor. GES şebekenin kesildiğini anlamıyor. Şebekenin kesildiğini ancak şebeke panosunun olduğu yerden algılayabilir.
 
sizin yapmanız gereken 3lü hibrit sistem. şebeke kesilince Ges devreye girecek Ges'e bağlı aküler boşalınca da jeneratör devreye girecek.

eğer sık sık elektrik kesintisi olmuyorsa jeneratörü iptal ederek Ges'i o noktada devreye alabilirsin.
 
Sistemde malesefki yatırımcı akü istemedi. Yoksa dediğiniz uygulanabilirdi. Aküsüz şebeke bağlantılı bir sistem. Back-up yok yani jeneratör olduğu için.
 
delcom rf diye bir firmanın ürünleri var çok kolay bir şekilde istediğin şekilde bir kontrol sağlayabilirsin
kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst