3 fazlı motorları 1 fazlı olarak çalıştırmak

bu resimde bir sorun yokmu acaba bende başka bir şekil varda.
 

Ekli dosyalar

  • motorun 220v çalışması.jpg
    motorun 220v çalışması.jpg
    14 KB · Görüntüleme: 307
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
en son koyduğun resimdeki gibiçalışır ama arkadaşlarında söylediği gibi verim de düşüş olur .
 
mrb arkadaslar ben 3 fazlı motorun bir fazlı olarak calısmasının kumanda devresini arıyorum.Bu konu ile ilgili radımlarınızı bekliyorum simdiden tesekkürler.
 
Arkadaşlar katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.Sizlerin paylaşımından istifade ediyorum.Okuyarak görüntü ile tecrübelerle bilgi dağarcığımıza katkı sağladığınız için teşekkürler.Saygılarımla,
 
benim elime 1,5kw lık trifaze dalgıç motor geçti.o zamanlar bende çok aramıştım.ve motor monofaze bağlıylı.motorun yanında ozel panosu vardı.kontansatörün dışında tanımlayamadığım elekronik devreler vardı.bu şemayı çıkarttım ve hatta elektronik elemanları alınıp işin ustasın sorduğumda (mühendis) oda anlamadı.bu devrede motor gayet harika çalışyodu.diğer yöntemleri deneğimde aynı sıkıntıları yaşadım.yarın ilk işim tekrar o devre elemanlarının kodunu alıp aynı konu içinde sizinle paylaşacam.
 
üçfazlı asenkron motora yol verme bir ve iki uçlarına faz ve nötür verilir motorun güçüne göre kondansatör secilir ve üç ve birinci uca kondansatör bağlanır böylece motor bir fazlı olarak calışmaya başlar kondansatorle yol verme yöntemi ??? :-\ 8)
 
Arkadaşlar sizlere önemli bir not 3 fazlı motora 1 fazlı gerilim uygulamak için motorun etiket değerlerinde eğer üçgen bağlantıda fazlar arası 220 ise motoru üçgen bağlayıp 2 faz arasına kondansetör bağlanır ve yıldız bağlatıda 220 ise o zaman motoru yıldız bağlayıp fazlar aarsına kondansetör bağlamamız gerekir ve hiç de öyle 7.5 kw kadar motorlarda ses falan yapmaz ve %70 verim alabilirsiniz insallah yardımcı olabilmişimdir.
 
randımalı bir çalışma olmayacağı kesin.
 
yazmış olduğunuz bilgileri okudun bende denemelerimde aynı şonuçları aldım.
 
peki arkadaşlar bu kondansatör degerlerinin hepsi aynımı olacak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,353
Mesajlar
916,954
Kullanıcılar
450,210
Son üye
İsmlll

Yeni konular

Geri
Üst