3 Fazlı Fırın İçin Yardım

spy178

Üye
Katılım
24 Şub 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
43
3 fazlı bir fırın var ve bu fırının start butonuna bastığımızda fırın 600 dereceye kadar ısınacak, 600 dereceye ulaştığında zaman rölesi devreye girecek ve 2 saat daha 600 derece sıcaklığı koruyacağız. süre sonunda ısıtıcı kapanacak. ısı kontrol cihazının normalde açık kontağını kullanmamamız gerek. böyle bir şema çizebilirmisiz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bu işle için pıd kontrol yapmak zorundasın
neden dersen arkadaşım sıcaklık sabit olsun istiyosun belli süre bu ısı da devam etsin diyosun
rezistans kullandığında enerji verdikçe ısı artacaktır sadece zaman rölesi olmaz bunun için hazır ekipmanlar mevcut biraz araştr şemaya ihtiyacın kalmadan yapacaksın elimde olmadığından gönderemiyorum kolay gelsin
 
ah be arkadasim, bi bilsen nasil bi fakir fabrikasinda calistigimi :) elimizdekilerle biseyler yapmaya calisiyoruz. normalde firinlar calisiyor. sadece zaman ayarli olarak 2.30 saat calisinca duruyor. ama bu yeterli degilmis. demiri celiklestirmek icin 600 derecede 2 saat bekletmek gerekliymis. bu yuzden firin 600 dereceye ulasinca zamanlayiciyi devreye sokmam gerek. isi kontrol cihazi var + - 550 610 derece gibi degerlerde devreye giriyor. + toleransta biraz sorun oldugu icin isi kontrol cihazi normalde acik kontagi kapatmiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst