3 adet sürücüyü 1 potansiyometre ile aynı oranda ayarlama

Katılım
5 Mar 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
50
Merhaba arkadaşlar bende 3 adet motor var.4KW-2.2KW-0.75 KW bunların devirlerinde aynı oranda tek potansiyometre ile ayarlayabilir miyim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Motorların devirleri aynı ise 3 farklı invertör ile 0-10V analog girişlerinden ayarlayabilirsiniz. Tabi invertörlerin com uçlarını birbirlerine bağlamanız gerekir.
 
Eyer kolay bir yol istersen parelel bagarsin saglikli olurmu bilmem
 
Eyer kolay bir yol istersen parelel bagarsin saglikli olurmu bilmem
Sonuçta toplam enerji aynı olacağı için inverter ücretlerinde fazla bir değişme olmaz heralde. O yüzden Eray beyin bahsettiği yolu izlemek daha doğru olur diye düşünüyorum.
 
Evet ayarlayabilirsin yalnız şu şartla... Kaliteli 4 ganglı linear potansiyometre alacaksın ve herbir devreden izole edilmiş olur otomatik olarak ve aynı seviyelere ayarlanmış olur....
 
Çoğu sürücüde analog çıkış mevcuttur.Birincisine potans bağlarsın,ikincisine birincisinin analog çıkışını,üçüncüsüne ikincinin anolog çıkışını girersin.
 
Tek pottan 3-4 makine kontrol etmek sağlıklı olmaz, potun watı yetersiz kalabilir, diğer yöntem aynı mile bağlı çoklu pot kullanmak
 
PLC anolog girişlerinin kayda değer bir akım çekeceğini sanmıyorum.Sonuçta uydurma değil professiyonel cihazlar.Empendansları çok çok düşüktür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst