220 voltu 12 volta düşürerek 4-5 tane traktör arka farı çalıştırabilirmiyiz?

rolex09

Üye
Katılım
4 Ağu 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Bahçe evinde çevre aydınlatması yapmak istiyorum. 220 voltu 12 volta düşürerek 5 tane traktör arka farı kullanmak mı daha karlı olur yoksa 220 voltla çalışan tasarruflu ampul mü daha karlı olur? Teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kullanılmak istenen traktör far lambası ile, kullanılmak istenen tasarruflu lambanın; gücünü, verdikleri ışığı, kurulum maliyetini ve işletme maliyetini karşılaştırarak hangisinin ekonomik olduğunu bulabiliriz.

12 V lambanın gücü, sayısı, verdiği ışık şiddeti, ömrü =???
220 V lambanın gücü, sayısı, verdiği ışık şiddeti, ömrü=???

12 V olan traktör lambasının fiyatı=???
220/12(kullanılacak lamba gücünü karşılayacak güçte) V adaptör fiyatı: ???
kablolama fiyatı=???

220 V tasarruflu ampül fiyatı=???
kablolama fiyatı=???

bu verileri karşılaştırarak hangisinin ekonomik olduğunu bulabiliriz.

saygılar..
 
220 volt ile çalışan dış aydınlatma armatürü kullanın.
12 volt için adaptör alacaksınız,üstelik çekilen akım yüksek olur,ayrıca onları korumaya almanız gerekir suya karşı.....sorun çıkar.
pek uygun olmaz diye düşünüyorum.
 
Aynı aydınlatma teknolojisi ile, aynı reflektör teknolojisiyle, aynı armatür verimiyle,aynı aydınlatma düzeyine çıkarsanız, fazladan 220/12 trafo kaybı ödemek zorundasınız. Ayrıca kullanacağınız kablolar da daha kalın olurlar.
 
220 V tasaffulu lamba ve ya yeni çıkan otomatik ışığa duyarlı LED lamba kullan. Traktör lambaları flamanlı tip. verimleri çok düşük.
 
güneş enerjisiyle çalışan ledli bahçe aydınlatma armatürleri var tabi ışk şiddeti biraz düşük ama çim bahçe yollarına çok yakışıyor (akülerinin 3-5 sene dayandığı söyleniyor aküyü değiştirerek kullanmaya devam edebilirsiniz(yaklaşık 1 tasaruflu ampül fiyatı ) hiçbir tesisat ve işçilik istemeden yere saplanıyor ama tabi fiyatı biraz yüksek gelebilir
 
tasarruflu ampuller daha mantıklı olacaktır sizin için...
 
Tip olarak o çeşit aydınlatma elemanı kullanmak istiyorsanız piyasada şekil olarak traktör farı gibi olanı mutlaka vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,744
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst