2000W Manyetik Balast Yüksek Akım Problemi

motorpompa

Üye
Katılım
15 Şub 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar,

Bir çevre aydınlatması projesinde 6 adet direk, her bir direkte de 6 adet 2000W (metal halide) projektör var. Aynı şekilde her bir direğin altında pano ve içerisinde de 6 adet 2000W (metal halide lambaya uygun) manyetik balast var. Her bir balast bir projektörü besliyor.

Toplamda 36 adet projektörü besleyen ise 2000kV'lık bir trafo ve burası halen şantiye halinde ve bu projektörlerden başka bir yük söz konusu değil.

Problem: Balastın nominal akımı 10,3 Amper. Kendi laboratuvarımızda arkadaşlarımız 2000W projektörü test yaptıklarında, rejime girdikten sonra (10-15dk içinde) akım 20A'den 10,3 A'e düşüyor. Gerilim 395-400V. Yani beyan edilen değer tutuyor.

Ancak şantiyedeki balastlarda okunan akım 13A veya 14A. Gerilim yine 400V civarı. Ancak yüksek akım çektiğinden balastlar çok ısınıyor, 2 ayda boyalar sararmış.

Buradaki 1 projektörü alıp şantiye dışında çalıştırdıklarında ise 10,3-10,5A çekiyor, normale dönüyor. Ancak şantiyede problemin kaynağını bulamadılar. Panolara enerji çeken firma da herhangi bir problem olmadığını belirtti. Sorun hala çözülemedi. Benzer bir durum yaşayan veya sorunu anladıysanız görüşlerinizi bildirmenizi rica ederim.

Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
gelen enerjiyi ölç eğer voltaj düşükse amper yükselir fazla amperde balansları ısıtır
 
Bir tahmin olarak;

Projektörler şantiye de direk tepesinde kullanıldığından, pano ile projektör arasında kullanılan kablo bu sorunu oluşturuyor olabilir mi?
 
Ampül direkte balans yerde. Mesafe 3- 4 metre civarında olabilir. Mesafeden dolayı yüksek akım çekebilir.
 
Toplamda 72 kw lamba gücü reaktifide hesaba katarsak kabaca 150 KVA civarı bir güç çıkar gerilim düşümü hesabı ve akım kontrolü hesabının kontrol edilmesi gerekir.Direkler arası kaç metre kullanılan iletkenin kesiti nedir.Balastların toplam reaktifi nedir.Bu soruların cevabına göre gerilim düşümü ve akım kontrolü yapılması gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst