2 faz canlı tek faz ölü

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
arkadaşlar diyelim ki 380 kv iletim hattında bir hat üzerindeki kesicinin tek fazı açma yapti diğer iki faz kapalı kaldı, acaba diğer fazlar da otomatik olarak kesilir mi yoksa böyle bir çalışmanın herhangi bir sakıncası olmaz mi? bu konuda ufak tefek fikrim var ama hiç duymadim bu durumda ne olacağını...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bu bir durum sakıncalı bir durum meydana gelebilir kesisici açarsın enerji kesildiği zankledersin ancak enerji kesilmez tehlikeli bir durum meydana gelir
 
arkadaşlar naçizane fikrimi söylüyorum şalt sahalarında faz koruma röleleri olması lazım fazlardan bir veya birkaçında oluşacak arızada sistem otomatik olarak o hattan gelen enerjiyi keser.ülkemiz enterkonnekte iletim sistemiyle çalıştığı için kullanıcılar bu kesintiden etkilenmez.diye biliyorum en azından bize okulda gösterilen bu yönde
 
sanırım tekrar kapamayla ilgili bir konu.fazlardan birinde aşırı akım toprak koruma ile ilgili arıza sinyali gelip, kesici o faza ait kutbu açarsa, tekrar kapama rölesi olayı değerlendirip tekrar kapama yapar. buradaki olay fider ringden kopmadan, arızalı fazı açar kapatır.arıza geçici bir arızaysa sistem normal devam eder. kalıcı sürekli bir arıza ise, kesicinin üç kutbunu açar ve kilitler.açma kapamayı en fazla iki defa yapar.
 
ben sistemin çalışmasında ne tür bir değişiklik meydana gelir 3 faz açma yapmasini gerektirecek ne tür bir aciliyet oluşur gibisinden sordum sorumu ama gene de saolun arkadaşlar..
 
bundan 8-9 sene önce antep te çalışan bir elektrikçi kopan o.g hattını tamir etmek için gitiiğinde 2 tele bakmış enerji yok 3.sune bkamaya gerek duymadan işe koyulmuş.nh kesici yere düşen tellerden 2 sini kesmiş diğerinde atmamış. bunu tamır etmeye çalışan arkadaşın sonuda maaalesef ölüm olmuş.
 
ben sistemin çalışmasında ne tür bir değişiklik meydana gelir 3 faz açma yapmasini gerektirecek ne tür bir aciliyet oluşur gibisinden sordum sorumu ama gene de saolun arkadaşlar..

sn electrics
tek fazın açması durumlarında, duruma ve zamana göre tekrar kapama kapatacaktır.tekrar kapamanın çalışmadığı yerde yük akışında dengesizlik oluştuğu için dengesiz yük rölesi devreye girecektir.ring deyilde, santraldan sistem besleniyor ise, olaylar biraz daha değişebilir.o anda türbin ayar kanatları tam açıksa genaratörün iki fazı aşırı yüke, diğer fazı aşırı gerilime gidebilir.tabiki ilgili koruyucular devreye girecek kesiciyi açacaktır.farklı bir durum varsa anlatırsanız sevinirim.
 
hocam benim bildigim kadarı ile dengesiz yük rölesi varsa zaten açma yapar üç faz da, benim merak ettiğim mesele acaba sistemin sabit bir yükü varken bir faz koparsa ve boşta kalırsa bu uç ne olacağı idi, sanıyorum ki dağıtım trafolarının dengesiz nötr olayına sebep olacağından bir kere zaten çalışılması tehlikeli, düşünsenize 2 faz nötrden geçecek kirşof kanunu gereği trafoda, diğer iki fazın akımı azalıyor kök üc bölü iki oranına düşüyor eski akımın, bir de tek faz açma yaparken ferrorezonans olaylarına sebep olunabiliyor, hele ki trafo gücü kücükse bu ihtimal daha fazla büyük güçlere kıyasla, saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,941
Son üye
niwan

Yeni konular

Geri
Üst