16f676

Katılım
8 Mar 2009
Mesajlar
19
Puanları
1
arkadaşlar slm: sonunda pıc basıc pro dilini öğrenmeye karar verdim zaman buldukcada okuyor vede program yazmaya calışıyorum . ama daha cok yeniyim .sizlerden 16f676 ilgili yapmış olduğunuz yazılımlar varsa paylaşmanızı istiyorum .şimdilerde yazmak istediğim konu şöyle 16f676 ( 1 adc kulanarak aldığın değeri 2x7 dsegment displeye sürmek tarama usuluyle) şimdiden teşekürler
 
877 veya 18f452 kullanmanızı onerırım.bunlar daha cok kullanılıyor bence.yardım bulmanızda kolaylasır.
 
uygulama örneği açısından 16f877 ile çok örnek bulursun ccs istersen örnek yazılım var ama basic yok tercih senin kolay gelsin.
 
arkadaşlar benim yazılım konusunda pek bilgim yok .sadece parsic biliyorum ,ekektirik mezunuyum parsic bana cok kolay geldi bir cokta uygulama yaptım .ama artık yeterli gelmiyor.hemde parsikle yaptığım yazılımlarda progamlama sayılmaz diye düşünüyorum.bircok kitap aldım jal,mikrobasik,picbasik,ccs c ,bunlaryetmezmiş gibigösel pc eğitimi için Delphi 7,Visual Basic ,c++ iyice aklım karıştı,benim yapmak istediğim sadece pıc yazmak.bili yorum bu işicin kurslar var ama benim işimin gereği (maden şirketinde yöneticiyim ) kursa gitmeye zaman yok.buradan yani sanaldan tanıştıgım arkadaşlar bana pıcbasıc pro yu tafsiye ettiler bircok uygulaması var dediler evet var ama benim istediğim gibi değil (16f84,16f887 ) ilgili ama daha bir çok 16fxx,18xx serileri var .bilmem anlata bildimmi . bir ara bu işi iyibilen arkadaşları üçret karşılığı bana öğretmelerini istedim ama kimse kendine güvenmiyor galiba .biraz uzun yazdım galiba sıkılan arkadaşlardan ((((ÖZÜR !!
 
bu geniş bir konu forumun iyi takipçisi olursan birinini öğretmesine gerek yok diye düşünüyorum kardeşim aklına takılanı araştır bulamadığını forumda sor icabet edilir. kolay gelsin.
 
Başlamak için PBP iyi bir seçim. En azından mantığını kolay bir şekilde anlarsın. ETE Hoca'nın PBP derslerini incele bence google da bir ara. İnan çok yardımı olacak. Zaten bir süre sonra PBP yetmeyecek ve sende C tabanlı bir dile geçmek isteyeceksin bence :) İyi çalışmalar...
 
S.A
Basic tabanlı düşünüyorsan Proton kullan derim ben çok memnunum akıcı ve kolay ve kapsamlı bir program. Kolay gelsin.
 
slm : arkadaşlar bpb öğretecek arkadaşlar üçret karşılığı .yazsınlar .şimdiden teşekürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst