15kw softstarter manueli yıldız üçgen olan devre hk.

yumuşak yol verici arızalandığında yıldız üçgen devreyle devam edilmek isteniyor. bunun sebebi geçmişte yumuşak yol vericinin sık arızalanması mıdır?

anladığım kadarıyla yumuşak yol verici ats48 ve motor banta hareket veriyor. burda bilinçli bi tercih yapıldığını kabul ediyorum yoksa ats22'de kullanılabilirdi. muhtemelen motorun çalışma rejimi dikkate alındı. ama hala sık arıza yaşanıyorsa yumuşak yol vericinin bir veya iki üst (güç) modeli tercih edilebilir ya da inverter kullanılabilir.

çizilen devreye bakıyorum yumuşak yol verici ile yıldız üçgen devre birleştirilmiş. geri besleme büyük problemlere neden olabilir. o yüzden iki güç devresini ayırmanız önemli.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
peki bi öneriniz var mı şöyle yapabilirsiniz diyebileceğiniz. ilginiz için teşekkürler
Ayrı bir yıldız/üçgen devresini, panosunu hazırlayın. Sofsatrterden motora iki kablo getirin, softstarter çıkış termınallerınde, renk renge üstüste baglayyın. (motor, üçgen bağlanmıs olacaktır. Bu durumda, sofstartere yol verebilirsin.
Softstarter arızalandıgında, , çıkışındakı kabloları, sök ve hazırladıgın kontaktörlü devreye bagla.
 
Şemaya bakdım. Bu sistem, softstarter arızalandıgında kullanacığına göre; softstarter nasıl sökülecek. Bır cok kabloyu emnıyet altına almak gerekmiyecekmi. ??
 
Şemaya bakdım. Bu sistem, softstarter arızalandıgında kullanacığına göre; softstarter nasıl sökülecek. Bır cok kabloyu emnıyet altına almak gerekmiyiyecek mi. ??
elbette emniyet tedbirleri alınacak alınmalı bu sadece fikir beyan etmek amaçlı basitçe bir çizim burada amaç softstarter arıza yaptığında sistem durdurulup softstarter söküldükten sonra hızlıca işletmeye almak malum Bakım ve onarım süreleri, ambar yedeklemeleri satın alımlar gibi süreçlerin bazen aylar sürebildiği dönemler olabiliyor daha da önemlisi duruş süresinin önem kazandığı dönemlerde örneğin atıksu terfi merkezinde debinin pik yaptığı dönemde, saatlerde sistemi hızlı bir şekilde işletmeye almak (özellikle turizm merkezli yerşim yerlerinde atıksuyun taşmasını oluşturduğu sıkıntılar..) daha sonraki stabil durumlarda bakım ve onarımlarının yapılması açısından tercih edilebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,390
Mesajlar
917,190
Kullanıcılar
450,275
Son üye
mustafa0638

Yeni konular

Geri
Üst