10kva ups arıza

asgarta

Üye
Katılım
27 Ağu 2007
Mesajlar
62
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar elimizdeki 10kva ups var ve jenaratörün devreye girmesiyle ups çalışması gerekiyor ama çalışmıyor çıkışlarda gerilim var.girişindede var giriş 405 volt çıkış 220 volt tam olarak elde ediliyor akülerde sağlam ama ups devresii tamamlamıyor sorun nedir acaba?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar elimizdeki 10kva ups var ve jenaratörün devreye girmesiyle ups çalışması gerekiyor ama çalışmıyor sorun nedir acaba?

Anladığım kadarı ile elektrikler (jenaratörün devreye girmesiyle) kesildiğinde girmesi gerekiyor. O zaman elektriğin kesildiğini hisseden devre arızalı olabiilir.
 
ya elektriğin kesik olduğunuda algılasada ups sürekli kendini by pass konumunda tutuyor reset olayıda olmuyor
 
Kardeşim ups çalışma şekli ne online mı yoksa offline mı? tahminim offline olduğundan devreye girmiyordur jeneratörün devre dışı bırak ups devreye giriyorsa problem yoktur
 
jenaratörü devre dışı bıraktığımızda sistem çöküyor ups devreye girmiyor ups te bir arıza var ama çözemedik akülerde sağlam
 
ups hakkında biraz daha açıklama yapabirmisiniz online-offline vb. markası gibi açıklamalar daha iyi cevap vermeye yardımcı olur
 
Genelde ups ler 2 tip olarak bilinir.
1.on-line tip
2.standby tip
Fakat daha bir çok çeşitleri vardır.

Sizin sorununuz'un transfer anahtarında olduğunu düşünüyorum.Transfer anahtarının konumunu değiştiren bir röle olması gerekiyor.Bu röleyi kontrol etmenizi öneriyorum.
Saygılarımla
 
ups sadece jenaratör devreye girene kadar çalışır.Jenaratör devreye girdiğinde by pass a geçmeli ikisi aynı anda çalışmaz çünkü ikiside elektrik üreten dinomo sayılır.Jenaratör ün frekans ayarı önemli.Jenaratör yükdeyken frekansı 49-51 arasında olmalı.
 
aşırı yükleniyor olabilir misiniz ya da manuel olarak bypassa atılmış olabilir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,423
Mesajlar
917,508
Kullanıcılar
450,340
Son üye
Samsunumut
Geri
Üst