10-15 km haberleşme

mesafe biraz fazla kardeşim ama yapılamaz diye bişey yok sadece daha masraflı olur.
 
Öncelikle birşeyi kontrol edeceksen bir dtmf kod çözücü devre ile kontrol edebilirsin mesafenin bir önemi yok sabit telefon olsun yeterli.

Fakat bilgisayar ortamında ağ kurmak ise yazılımla halledebilirsin diye tahmin ediyorum. ( google da ara bulursun program ismi vermek sakıncalımıdır bilmiyorum)

ek olarak yazdıklarımı zaten biliyorsan ve bana diyorsan ki bunlarımı bilmeyeceğim o zaman şöyle bir cevap veririm,

Ne istediğini tam olarak açıklarsan yardımcı olmayı seven, isteyen çok insan var.
 
P-EASY

burda istediğiniz mevcuttur
Bu çok güzel bir cihazmış bir ara benzerlerini yapıyorduk ama yasal olarak izni olduğunu sanmıyorum, bence eğer engebeli arazi ise ptt den paralel telefon kiralıcaksın aynı hattan da datalarını yollucaksın garantili olarak yanii..:)
 
P-EASY

burda istediğiniz mevcuttur
 
Eğer net bir görüş varsa yani arada dağ tepe yoksa çeşitli firmaların yapmış olduğu access pointlerden yararlanabilirsiniz. Yani kablosuz ağ kurarak veri transferi gerçekleştirebilirsiniz.
 
Gsm operatörleri o hizmetleri veriyor. Ayrıca 20 km kadar RF modemler (56kbit) mevcuttur. Wifi uzak mesafelerde saçmalıkdır. (Hiç kalkışma desem yeridir)
Mantıklı olan radyo frekanslı şifrelenmiş modemlerdir.
Kolay gelsin.
 
bu bayağı pahalı bi proje olur dostum..bizde bu yönde radyo antenleri ile alakalı benzer bi çalışma yaptık ve hala uğraşıyoruz
 
basit veriler alarm ya da data sinyalleri aktaracaksanız en iyisi GSM modem. mesafe sorunu kalkmış olur.
 
Türkiyede izin BTK kurumundan alabilirsin. Yasal olarakta izini var. Yani ISO,CE- Sertifikası gibi Yasal sertifikalar mevcuttur.

Saygılar,
 
Mesafe çok fazla olduğu için anten kullanmak yerine, Turkcell vb firmaların mobil modem çözümleri var. Turkcell kurumsal'dan destek alarak, noktadan noktaya bağlantı yapabilirsiniz. İki mobil modem ve iki access point maliyetine kurulumu yapabiliyorsunuz. Km sınırıda ortadan kalmış oluyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst