1 saniyenin %1'i salise devresi olabilir mi? Hangi denetleyiciyi kullanmak gerekir?

Ama bazen kronometreyi durduruyorum 60 tan üstün rakam oluyor. Ama nokia da aklımda kalmıs. Şimdi bilmiyorum. Neyse işte.
Değerli cevaplarınız için herkese teşekkürler
Bu proje ile ilgili aklıma bir fikir geldi mekanik bir fikir elektronik değil. Bakalım fikrimle ugrasacağım..

o saatlerdeki santisaniye'dir.

saniye, salise veya santisaniye fark etmez konumlama zor iş.
 
Konum bilgisi olmadan değişken yüklerde süre ile ayni pozisyona gelemezsiniz.

Sorunuzun tek cevabı bu.
 
@serkan_48 yanılıyorsam düzelt lütfen, arkadaş daha ilk postta kaybediyor dc motor dediği için. konum bilgisi, benim bilgim dahilinde step motorlarda bir de bldc motorlarda var. dc motorda olmuyor diye biliyorum. hani yazılımın kralı olsa dc motor ile olacak iş değil.
 
@serkan_48 yanılıyorsam düzelt lütfen, arkadaş daha ilk postta kaybediyor dc motor dediği için. konum bilgisi, benim bilgim dahilinde step motorlarda bir de bldc motorlarda var. dc motorda olmuyor diye biliyorum. hani yazılımın kralı olsa dc motor ile olacak iş

Dogru abi. Arkadasimiz bence öncelikle step servo ve dc motorların çalışma mantiklarini öğrenebilir. O zaman daha kolay anlayacak.
 
Arkadaşlar kafamda bir proje var. Malum servo motorlar çok pahalı ve bu konu beni bu projeye itti. Şimdi DC motorları salise şeklinde kontrol edip yani 11 saniye 55 salise ileri 6 saniye 16 salise geri (değerler örnek) bu şekilde salise şeklinde bir zamanlayıcı yapsak da DC motorları mm'nin yüzde 10u veya 100 de 2-3-4 hassasiyetle ileri geri gitmesini sağlamak istiyorum. Olabilir mi? Hangi denetleyiciden olabilir. Değerli cevaplarınız için teşekkürler
1. Servo Motorlar pahalı olduğu için kullanılan seçenek Stepper Motordur, ve "nerdeyse" dc fırçalı motorlar kadar ucuzdur
2. Bütün yazıcılarda, 3D yazıcılar dahil Stepper kullanılır.
3. Hassasiyeti çok iyidir, kullanıldığı yerlerden bunu anlayabilirsniz.
4. Salise birimi bu tür işlerde , "çok kaba" bir değer olduğu için , kullanılmıyor
3. Kullanılan birim mikrosaniye dir, yani saniyenin milyonda biri.
4. "Genelllikle" kullanılan "pulse" süreleri CNC de 1uSn-20uSn, yazıcılarda 10uSn-50uSn civarındadır. Bu değerler hassasiyeti göstermek bakımından önemlidir.
5. DC motoru "zaman" bazlı kontrol etmek tabiki mümkündür ancak hassasiyeti düşük uygulamalar için rahatlıkla kullanılabilir.

Fikirler her zaman değerlidir, biraz daha zaman harcarsanız güzel sonuçlar alabilirsiniz.
 
Evet bu urun punta transformatorunu anahtarlamak için kullaniliyor. Sadece süreyi ve pals sayısını ayarliyor. 100 amperlik olanı tavsiye ederim. Zaten arasında sadece triyak farkı var. Aslında bu devrede en önemli noktalardan biri de triyak devresindeki snubber devresi. Trafo anahtarlanirken oluşan gerilim sorun.

Bu kart ile beraber trafo ve punta kalemi pedal yada buton gerekiyor. Satış ilanından sadece kontrol karti.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,751
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst