08.00-17.00 çalışacak fan

günlük ve haftalılık proğramlanabilen zamanroleleri var onlarla sorununu giderebilirsin kolay gelsin
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tasarladığın devrenin beslemesini kontaktör ve pil kullanarak yedekli hale getirebilirsin.

Kontaktörün bobinini 220 V ' a bağlayıp , açık kontağını pilin önüne bağlayabilirsin.

Böylece elektrik kesilse bile kontrolü sağlayacak olan elektronik devren pilden beslenmeye devam eder.Ve devren hiç resetlenmemiş olur.

Pardon yanlış yazmışım.

Normalde kapalı kontak , pil ve devreyi seri bağlayabilirsin.

aynı zamanda güç kaynağı ile de bu 3lü seri bağlantı paralel olacaktır.

Sonuç olarak 1 kontaktör fazladan kullanılmış olunacak ama elektrik kesildiği zaman direk olarak pilden devre beslenmeye devam edecektir.

Umarım yardımcı olabilirim.Kolay gelsin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
tekrar elektrıkler gelınce neden calısmasın ıstedın mutlaka bı nedenı vardır
sıradısı bı yontem gıbı geldı bana



tüm elektrikli motor ve makinalarda bu olmalı zaten, neden şaşırdınızki? herhangi bir elektrik gidip gelmesinde voltaj daki değişikliklerden motor korunsun diye, geçenlerde bahsetmiştim bir müşterimden, elektrik panosunu yenilemişler elktrik gitmiş ve jeneratör çalışmış bu seferde faz sırası değişmiş ve operatör de kontrol etmemiş fan motorunu ters dönemediği için 30 dk sonra resmen yangın çıktı belkide bunun benzeri durumlardan korunmak içindir?... yani elektrikler gidip gelince kontrollü bir şekilde start vermek istemiştir.






başarılı çalışmalar...
 
elektriksel kitleme daha pratik ve maliyetsiz bence daha mantıqlı.
 
Şu şekilde de düşünülmüş olabilir,

15 saat off , 9 saat on konumda kalacak.

Devrenin enerjisi kesilip tekrar gelirse tekrardan 9 saatlik on süresinin başlamamasını istemiş sanırım arkadaş.Yani saat bazlı kontrol yapmak istemiş süre bazlı değil.

Bunu da devrenin beslemesini yedekleyerek sağlayabilir.
 
İşyeri için basit bir çalışma düzeneği hazırladım.24 saat çalıştıracağımız için fanların ara sıra durması gerekiyor sürekli havalandırma yerine 30dk yada 1 saatte süreni kendin ayarlayabilirsin.Devreye şuan start komutu ile çalışıyor , bunu otomatik/manuel olarak ayarlayacağım.
 
Kısaca 1 saat çalışır 1 saat durur.Bunu istediğin şekilde ayarlayabilirsin. 8:00-17:00 arası içinde okul zilleri ve fabrikalarda çalışma saatlerinin paydos araları için uyarı zillerinin çalması için kullanılan zaman ayarlı rölelerden de kullanabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,278
Mesajlar
916,394
Kullanıcılar
450,104
Son üye
MUGEN SARS

Yeni konular

Geri
Üst