Şifreli Kilit

karafetva

Üye
Katılım
28 Ara 2009
Mesajlar
69
Puanları
0
Yaş
40
Selamun aleyküm
Tek bir röle çektiren şifreli kilit yapmak istiyorum. Şifresi kullanıcı tarafından değiştirilebilen, değiştirmek için bir buton kullanılan; lcd ekranı olmayan temel bir devre düşünüyorum.
Bu devrenin yazılmış programı; bu programın nasıl hex e dönüştürüldüğü; dönüşen dosyanın nasıl yüklendiğinin basamak basamak yazılmasını rica ederim. Microcode studio gibi programlarda anlatılmasını e bu programlara başlangıçta bir ayar yapılması gerekiyorsa onun da yazılmasını rica ederim.
Ayrıca baştaki temel devrenin yanında; üstüste belirli miktar yanış şifre girildiğinde ikinci bir röle çektiren devreyi de düşünüyorum.
Yazdıklarımda eklenmesi gerekenler; eksik noktalar olabilir aydınlatabilirsiniz; ancak devreyi bu temellikte istiyorum genelde görülebilen özelliklerden istemiyorum.
Hayırlı günler dilerim.
 
devreyi yapmak kolayda basamak basamak anlatmak zor iş kendin uğraş yapamadığın yerde yardım iste bence
 
Basamak basamak anlatmak zor mudur? İncelemek gerekir. Bunu zor bulan arkadaşlar lursa sırasıyla yapılması gereken işin ilk sırada yer alan basamağını veya o basamak anlatılmışsa sıradakbasamağını anlatabilirler.
Hayırlı günler dlerim.
 
Hocam, eğer niyetiniz öğrenmek ve MCS ya yabancıysanız bence bir kitap alıp basit işlemlerle başlamanız gerekiyor. Eğer ki size bu devre lazımsa onu da bir şekilde çözeriz. Ama birşey öğrenemezsiniz. Üstelik bahsettiğiniz sistemde girdiğiniz şifreyi veya işlem sırasını görmek için ne yapmayı düşünüyorsunuz? LCD istememişsiniz.
 
Selamun aleyküm
Cevabınıza teşekkür ederim.
Buradaki iletişimle kitap olmasa da öğrenme yapılabilir veya en azından öğrenmek için gerekli temeller atılbilir. Basamak basamak anatılmasını istediğim ilkin PicBsic de program nasıl yazılır , komutlar nelerdir gibi bir içerik değil. Hazır olan programı devreye aktarmak için gerekli basamaklardır istediklerim.
Şifreli kilit sistemi ilk istediğim devre ; şifre doğruysa sadece röle çektiren bir devre. Mesela bir butonuna basılınca tuş takımından okumayı bekliyor sonra şifre doğruysa röleyi çektiriyor. İşlem tekil gibi görnüğü için lcd işlem takibi için amacına ulaşmış olmaz. Başka bir sebeple lcd takmak uygun olsa da bu sistemde lcd devre elemanı değil.
Teşekkürler hayırlı günler dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,222
Mesajlar
915,918
Kullanıcılar
450,012
Son üye
erenc348

Yeni konular

Geri
Üst