Şehir Şebeke Suyundan Elektrik Üretmek!

evet telefon santralerinde bulunuyor ama ne hikmetse bizm santraldaki arızalı heralde :D elektrik gidince o da dayanmıyor pek kahrından o da gidi veriyor :D
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
alper beyin dediği doğru bunun içi doğal bir akar su lazım buradan enerji kaybı olmadan enerji üretilebilir
 
maliyet acısından kara gecirecekse vede tesisi duzenli kullanılacaksa mantıklı bir sistem
 
konuyu yeni gördüm biraz geç oldu ama. Eger suyu şehir şebekesinde apartman veya fabrika için alıyor ve kullanıyorsanız bu belediyenin pompalarını negatif bi şekilde etkilemez hatta birim zamanda daha az suyu alabileceginiz için pozitif etki yapar. Sonuçta belediyeler Şebeke hattını sabit bir basınçta tutarlar siz yüksek miktarda suyu birim zamanda bu şebekeden çekerek basıncı ve dolayısıyla pompa motorlatrını etkilersiniz bu sistemde ise sadece kendi su basıncınızı düşürürsünüz eger çok katlı bi sistem degilse buda sizi pek etkilemez.
Hatta bu bizim ögrencilerin projelerinden biri eger yapa bilirlerse :)
 
basınçlandırmak için enerji harcanan bir sistemin ucuna jeneratör koymak nasıl pompalara ek yük getirmez?

basınçlandırılmak için enerji harcanan bir su şebekesi üzerine jeneratör yerleştirmek ile su yolu üzerine direnç koymak arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum, haliyle pomapaya ek yük binecektir, şebekeye su basan pompalara vereceğiniz enerjiyi sonrasında daha az bir şekilde (hiç bir sistem %100 verimli olamayacağı için) alacaksınız.
 
23 lt/sn debili 25 m yükseklikte sudan elektrik üretmek istiyoruz kaç wat elektrik üretilebilir.
 
Sevgili arkadaşlar. Öncelikle hepinize merhaba. konu biraz geçmişte kalmış ama belki bakanlar olur. böyle bir çalışma geçenlerde aklıma gelmişti. doğrusu ilk etapta heyecanlandım. ben ilkokuldan beri sürekli ve az masraflı enerjiyi nasıl elde ederim diye düşünürüm. hatta şu kendiliğinden elektrik üreteceğini düşündüğüm (nâmı diğer manyetik motor) ile de ilgilenmek istedim. yaşım yirmibeş. anca elime maddi imkanlar geçti. kafamdaki çalışması muhtemel modellerden bazıları için yarı yarıya mıknatısı anca bulabildim.

şebekeden elektrik üretme konusunu nette ilk aradığımda karşıma bu forum çıktı. yorumlarınızı itina ile okudum. fakat hayal kırıklığına uğradığımı itiraf ediyorum. hani sistemin çalışması yönünden değil. bilgi eksikliği yönünden. günümüz su şebekelerinin hiçbirine doğrudan motorlar su pompalamazlar. illaki su bir depo yada barajdan aşağı serbest bırakılmalıdır. yoksa ne bu işe yetecek motor bulunur (hani bulduğumuzu farzedelim.) ne de buna dayanacak musluk tertibatları, şamandıralar, su tesisatları bulunur. bahsi geçen şebeke jeneratörü hiçbir suretle dağıtıcı firmalara yük olamaz. belki evde suyun basıncı biraz (ama biraz!) azalabilir.

yine de bir açık kapı bırakayım. nitekim ben belediyede ya da herhangi bir dağıtım kurumunda çalışmadım. bana mantıksız geliyor ama belki yukarı yerleşim yerlerine su pompalayan, ve pompalarken de yollarda evlere binalara su bırakan sistemler vardır.

sabırla okuyan arkadaşlara teşşekür ederim. yorumlarınızı okumaya devam edeceğim. iyi çalışmalar.
 
Büyük sitelerin içme ve kullanma su hatlarının ana borusuna bağlanırsa ,örneğin 5 atülük basıncın 2 atüsünü kinetik enerjiden elektrik enerjisine çevirsen kalan 3 atü basınç apartmanın en üst katlarına suyun ulaşmasına yetermi? Şayet elektriği üretirsen sistemden ayrı akülü aydınlatma cihazlarını şarz edebilirsin.Sistemle paralelliğin o çapta mümkün değil tamamen bağımsız alıcıları besleyebilirsin.İlk anda çok parlak bir proje gibi gelsede icrası çok zor bir iş.İnşallah ben yanılıyorumdur.....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,404
Mesajlar
917,312
Kullanıcılar
450,302
Son üye
mel112

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst